Hoofdgerecht
Kikkererwtenpasta met geroosterde tomaatjes en pesto
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 636 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g kikkererwtenpasta
- • 250 g cherrytomaatjes
- • 190 g zongedroogde tomaatjes op olie
- • 150 g babyspinazie
- • 50 g cashewnoten
- • 50 ml extra vierge olijfolie
- • 15 g verse basilicum
- • 5 tenen knoflook
- • 2 el balsamicoazijn
- • Paar takjes verse tijm
BEreidings wijze
- Verwarm de oven op 190℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de tomaatjes en meng ze met 1 eetlepel olie, 2 eetlepels balsamicoazijn, een flinke snuf zeezout en verse tijm. Snijd de topjes van de knoflooktenen, bedek ze met een klein beetje olie en wikkel ze in aluminiumfolie.
- Leg het knoflook-pakketje op de bakplaat en verdeel de tomaatjes over de bakplaat. Rooster alles 30 minuten of totdat de tomaatjes gekarameliseerd en gepoft zijn in de oven. Schep de tomaatjes na 15 minuten baktijd om.
- Kook vervolgens de pasta in ongeveer 4 minuten gaar in ruim gezouten water.
- Maak ondertussen de pesto door 50 milliliter extra vierge olijfolie, 50 milliliter water, de (uitgelekte) zongedroogde tomaatjes, de basilicum, de cashews, een flinke snuf zeezout, peper en de knoflook (die als het goed is zacht en zoet is geworden in de oven waardoor je ze gemakkelijk uit de velletjes kunt knijpen) te mixen in het aanzetstuk van een staafmixer of in een keukenmachine.
- Mix de warme pasta met de pesto en de gewassen babyspinazie (deze zal slinken door de hitte van de pasta). Serveer de pasta met de geroosterde cherrytomaatjes en eventueel wat extra fijngesneden cashews en basilicum.
Boodschappen lijst
- Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaten in olie
4,19 190 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart - Kikkererwten fusilli
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
8,79 400 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!