Hoofdgerecht
Kikkererwtenpasta met artisjok en champignons
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 167 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kikkererwtenpasta
- • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
- • 200 ml ongezoete amandeldrink
- • 130 ml rijst cuisine
- • 6 artisjokharten, in stukjes
- • 1 ui, in ringen
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 4 el geraspte vegan parmezaan
- • 1½ el olijfolie
- • 1 el bloem
- • Handje peterselie, gehakt
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uienringen tot ze zacht zijn en zoetig geuren.
- Voeg de champignons en de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Roer de rijst cuisine, de amandeldrink, de bloem en gesneden artisjokharten erdoor.
- Blijf roeren en breng zo langzaam aan de kook. Laat daarna even op laag vuur pruttelen terwijl je de pasta kookt. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: dit duurt slechts 4 minuten.
- Meng de pasta met de saus en garneer met de geraspte vegan parmezaan en eventueel nog met verse peterselie.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Artisjokharten
6,39 280 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
4,79 1 Liter
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten fusilli
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Vervang de kikkererwten pasta door speltpasta!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!