Hoofdgerecht
Kikkererwtenpasta met artisjok en champignons
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 167 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kikkererwtenpasta
- • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
- • 200 ml ongezoete amandeldrink
- • 130 ml rijst cuisine
- • 6 artisjokharten, in stukjes
- • 1 ui, in ringen
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 4 el geraspte vegan parmezaan
- • 1½ el olijfolie
- • 1 el bloem
- • Handje peterselie, gehakt
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uienringen tot ze zacht zijn en zoetig geuren.
- Voeg de champignons en de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout.
- Roer de rijst cuisine, de amandeldrink, de bloem en gesneden artisjokharten erdoor.
- Blijf roeren en breng zo langzaam aan de kook. Laat daarna even op laag vuur pruttelen terwijl je de pasta kookt. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de kikkererwtenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: dit duurt slechts 4 minuten.
- Meng de pasta met de saus en garneer met de geraspte vegan parmezaan en eventueel nog met verse peterselie.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
16,49 1 Liter
removeadd product to cart - Artisjokharten
6,19 280 Gram
removeadd product to cart - Rijst cuisine
1,89 250 ML
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
4,29 1 Liter
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Vervang de kikkererwten pasta door speltpasta!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!