Hoofdgerecht
Kikkererwtencurry met mango, cashewnoten en spinazie
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 761 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 rode ui, fijngesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, uit de pers
- • 1 el wokolie
- • 1 zakje Thaise massaman currypasta
- • 1 pot (350 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- • 1 blikje Thaise kokosroom
- • 1 mango
- • 100 g baby spinazie
- • 50 g cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
- • Optioneel: handje verse koriander, fijngesneden
BEreidings wijze
- Verhit een wok op hoog vuur. Roerbak hierin de ui en knoflook in de wokolie,
- ca. 2 minuten. Zet het vuur laag en doe de currypasta erbij. Roer goed door.
- Voeg de kikkererwten toe en schep om. Laat 2 minuten meebakken.
- Giet de kokosroom erbij, zet het vuur medium-hoog en breng de curry aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 10 minuten rustig pruttelen. Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes en zet opzij.
- Voeg in de laatste minuut de spinazie en de mangoblokjes toe. Roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht in de pan. Garneer de curry aan tafel met de geroosterde cashewnoten en eventueel een handje verse koriander.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Wokolie
4,79 500 Ml
removeadd product to cart - Thaise massaman currypasta
2,39 50 Gram
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Thaise kokosroom
2,29 160 ML
removeadd product to cart - Mango
2,29 1 stuk
removeadd product to cart - Baby spinazie
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten fijn
1,49 350 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,09 120 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!