Hoofdgerecht
Kikkererwtencouscous burgers
- • Hoofdgerecht
- • 8 personen
- • 138 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g (winter)peen, grof geraspt
- • 250 ml plantaardige variatie op yoghurt
- • 100 g kikkererwtencouscous
- • 30 g pompoenpitten
- • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- • 3 el olijfolie + extra om in te bakken
- • 2 à 3 tl tahin
- • Kneep citroensap naar smaak
- • Harissa naar smaak
- • Zout & peper
- • Optioneel: rucola
BEreidings wijze
- Giet 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en stoof hierin de geraspte wortel en de knoflook in ca. 30 minuten zacht.
- Doe de kikkererwtencouscous in een hittebestendige kom, voeg het kokend water toe, dek de kom af en laat de couscous 5 minuten wellen.
- Pureer de helft van de gestoofde wortel in een keukenmachine met de pompoenpitten, de tahin, de couscous en de overige 2 eetlepels olijfolie. Laat de keukenmachine een poosje draaien zodat een stevige, homogene massa ontstaat.
- Roer de rest van de gestoofde wortel door het kikkererwtencouscousmengsel en breng naar wens op smaak met extra tahin, citroensap en peper en zout.
- Vorm 8 tot 10 kleine burgers van het kikkererwtencouscousmengsel. Bak ze in de pan of oven (zie stap 6 en 7).
- PAN: verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de burgers in porties ca. 4 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant.
- OVEN: verwarm de oven voor op 200°C, leg de burgers op bakpapier en bak ze 10 minuten aan de ene kant en 5 minuten aan de andere kant.
- Meng intussen harissa naar smaak (+ eventueel een snufje zout) door de yoghurt. Serveer de burgers met dit sausje. Lekker met rucola of andere sla.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,49 200 Gram
removeadd product to cart - Tahin
5,99 350 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!