Kikkererwtencouscous burgers
Kikkererwtencouscous burgers

Hoofdgerecht

Kikkererwtencouscous burgers

 • Hoofdgerecht
 • 8 personen
 • 138 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g (winter)peen, grof geraspt
250 ml plantaardige variatie op yoghurt
100 g kikkererwtencouscous
30 g pompoenpitten
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
3 el olijfolie + extra om in te bakken
2 à 3 tl tahin
Kneep citroensap naar smaak
Harissa naar smaak
Zout & peper
Optioneel: rucola

BEreidings wijze

 1. Giet 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en stoof hierin de geraspte wortel en de knoflook in ca. 30 minuten zacht.
 2. Doe de kikkererwtencouscous in een hittebestendige kom, voeg het kokend water toe, dek de kom af en laat de couscous 5 minuten wellen.
 3. Pureer de helft van de gestoofde wortel in een keukenmachine met de pompoenpitten, de tahin, de couscous en de overige 2 eetlepels olijfolie. Laat de keukenmachine een poosje draaien zodat een stevige, homogene massa ontstaat.
 4. Roer de rest van de gestoofde wortel door het kikkererwtencouscousmengsel en breng naar wens op smaak met extra tahin, citroensap en peper en zout.
 5. Vorm 8 tot 10 kleine burgers van het kikkererwtencouscousmengsel. Bak ze in de pan of oven (zie stap 6 en 7).
 6. PAN: verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de burgers in porties ca. 4 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant.
 7. OVEN: verwarm de oven voor op 200°C, leg de burgers op bakpapier en bak ze 10 minuten aan de ene kant en 5 minuten aan de andere kant.
 8. Meng intussen harissa naar smaak (+ eventueel een snufje zout) door de yoghurt. Serveer de burgers met dit sausje. Lekker met rucola of andere sla.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente