Khaoi Soi Noodlesoep met tempeh
Khaoi Soi Noodlesoep met tempeh

Soep

Khaoi Soi Noodlesoep met tempeh

  • Soep
  • 3 personen

Ingrediënten lijst

1 pot Khao Soi van Kleinstesoepfabriek
300 gram Tempeh
2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld sesam of zonnebloem)
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sambal
2 eetlepels zoete ketjap (manis)
250 gram udon noodles
1 limoen
2 Rode uien
1 Rode peper
15 gram verse koriander

BEreidings wijze

  1. Kook de udon noodles zoals op de verpakking beschreven.
  2. Snij de tempeh in kleine blokjes.
  3. Verhit de olie in een pan. Bak de tempeh op medium hoog vuur krokant. Voeg de sojasaus, sambal en ketjap toe.
  4. Voeg een halve pot water toe aan de Khao Soi van Kleinstesoepfabriek en verwarm in een pan.
  5. Verdeel de soep over drie kommen, en verdeel hierin de gekookte noodles.
  6. Verdeel de gebakken tempeh over de kommen.
  7. Snij de rode peper in dunne ringen, en snipper de rode uien. Hak de verse koriander.
  8. Garneer de kommen naar smaak met de peper, ui en koriander.
  9. Serveer met een partje limoen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van de Kleinstesoepfabriek