Hoofdgerecht
Kebab met yoghurtsausje
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 615 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g aardappels
- • 200 g rundergehakt
- • 200 g wortels
- • 200 g sperziebonen
- • 75 ml yoghurt
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 ui
- • ½ ei
- • 2 el paneermeel
- • 1 el bakolie
- • 2 tl gehaktkruiden
- • Verse koriander naar smaak
BEreidings wijze
- Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Schil of was de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af.
- Breng nog een pan met water aan de kook voor de wortels en sperziebonen. Was en schil de wortels en snijd deze in blokjes. Dop en was de sperziebonen en breek doormidden. Kook de wortels en sperziebonen in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de ui, het paneermeel, ei, de gehaktkruiden, de helft van de knoflook en de helft van de verse koriander toe. Kneed dit goed door elkaar. Neem ongeveer 50 g gehakt per stokje voor de kebab en kneed dit om het stokje heen.
- Verwarm bakolie in een grillpan of koekenpan. Gril of bak de kebab in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Doe de yoghurt in een bakje en meng de andere helft van de knoflook erdoor. Serveer de aardappels, groenten en kebab spiesjes met het yoghurt-knoflooksausje. Garneer met de overgebleven verse koriander.
Boodschappen lijst
- Vastkokende aardappelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Rundergehakt
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen fijn gebroken
1,69 340 Gram
removeadd product to cart - Gehaktkruiden
3,99 30 Gram
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,19 1 Liter
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Bospeen
3,49 1 stuk
removeadd product to cart - Vloeibare bak en braad boter
3,29 450 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu Het gehakt is ook erg lekker met rode peper of chilivlokken.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!