Kabeljauw pistou
Kabeljauw pistou

Voorgerecht

Kabeljauw pistou

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 stukken kabeljauw met vel
1 bakje tuinkers, geknipt
1 el. olijfolie
Zout & peper
PISTOUSAUS:
4 tomaten, ontveld en in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
100 ml olijfolie
Scheutje balsamicoazijn
Handvol basilicum, fijngesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm voor de pistousaus de olijfolie in een pannetje, maar laat het niet koken.
  2. Meng de tomatenblokjes met de knoflook, balsamicoazijn, basilicum en zout en peper in een kom en overgiet met de warme olijfolie. Zet opzij.
  3. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bak de vis in olijfolie op de velkant ca. 3 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant nog ca. 2 minuten tot de vis nét gaar is (exacte baktijd is afhankelijk van de dikte). Laat de vis uitlekken op keukenpapier.
  4. Serveer de kabeljauw op de borden met de pistousaus. Garneer met tuinkers.

Boodschappen lijst