Voorgerecht
Kabeljauw pistou
- • Voorgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 stukken kabeljauw met vel
- • 1 bakje tuinkers, geknipt
- • 1 el. olijfolie
- • Zout & peper
- • PISTOUSAUS:
- • 4 tomaten, ontveld en in blokjes
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 100 ml olijfolie
- • Scheutje balsamicoazijn
- • Handvol basilicum, fijngesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm voor de pistousaus de olijfolie in een pannetje, maar laat het niet koken.
- Meng de tomatenblokjes met de knoflook, balsamicoazijn, basilicum en zout en peper in een kom en overgiet met de warme olijfolie. Zet opzij.
- Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bak de vis in olijfolie op de velkant ca. 3 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant nog ca. 2 minuten tot de vis nét gaar is (exacte baktijd is afhankelijk van de dikte). Laat de vis uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de kabeljauw op de borden met de pistousaus. Garneer met tuinkers.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,79 250 ML
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
9,35 235 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Tuinkers
0,99 130 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!