Hoofdgerecht
Kabeljauw met mosterd en gekonfijte tomaat
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 sjalotjes, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, gesnipperd
- • 100 g boter
- • 2 el appel-zwarte bes diksap
- • 250 ml warm water
- • 1 zakje donkere delicatessensaus (‘Dunkle Feinkostsauce’)
- • 2 el balsamico-azijn
- • 4 stukken kabeljauwfilet
- • Zout en peper
- • Olie of boter om in te bakken
- • ± 2 el mosterd
- • 16 kerstomaatjes
- • Olijfolie
- • fijngehakte blaadjes van 1 takje (verse) tijm en rozemarijn
- • snufje suiker
- • zout en peper
- • voor de posteleinstamppot:
- • 1 kg aardappels geschild en grof gesneden
- • 500 g winterpostelein schoongemaakt
- • 50 g boter
- • 100 ml (slag)room
BEreidings wijze
- Bereid de gekonfijte tomaatjes: verwarm de oven voor op 100°C en verwijder het kroontje van de tomaatjes. Kerf de onderkant kruislings in en dompel de tomaatjes kort in kokend water. Laat ze meteen daarna ‘schrikken’ in koud water en trek er met een scherp mesje het vel af. Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met de kruiden, zout en peper en een snufje suiker en zet ze ca. 2 uur in de oven.
- Kook voor de posteleinstamppot de aardappels gaar in gezouten water, giet af en stamp fijn. Voeg de boter en de room toe en vermeng met de postelein. Zet apart.
- Maak de saus; fruit de sjalotjes en knoflook zacht in de boter. Vermeng het diksap met 250 ml warm water en het zakje donkere delicatessensaus en giet dit bij de sjalotjes.
- Roer goed door en laat zachtjes inkoken tot ca. 2/3 van de hoeveelheid. Zeef de saus en houd warm. Roer er vlak voor het serveren, van het vuur af, de balsamico-azijn door.
- Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en bak ze in een beetje olie of boter op de velkant ca. 3 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant nog 2-3 minuten tot de vis nèt gaar is. Verwarm intussen de stamppot.
- Serveer het gerecht op voorverwarmde borden: schep de stamppot op 4 borden en leg er een stukje vis bovenop. Bestrijk de vis met mosterd en leg de tomaatjes er dakpansgewijs bovenop. Giet de saus rondom.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
6,79 250 ML
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
8,05 230 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,59 200 Gram
removeadd product to cart - Tijm in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
1,99 200 ml
removeadd product to cart - Diksap appel zwarte bes
4,59 400 Ml
removeadd product to cart - Kruimige aardappelen
4,99 2 kg
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!