Japanse rijstsalade met tofu
Japanse rijstsalade met tofu

Salade

Japanse rijstsalade met tofu

  • Salade
  • 4 personen
  • 208 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g tofu naturel, in blokjes van 2x2
50 g doperwten
50 g edamame (diepvries)
25 g rijst (of 70 gram gekookte rijst, afgekoeld)
4 radijsjes, in kwarten
1 limoen, het sap
¼ norivel, in dunne reepjes
2 el yoghurt of plantaardige variatie op yoghurt
2 el shoyu
2 el wokolie
1 el gembersiroop
1 el geroosterde sesamolie
1 tl zwart sesamzaad
½ tl wasabipasta

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer hierin de doperwten en edamame 2 minuten. Giet af en spoel koud na.
  3. Roer een dressing van de yoghurt met de wasabipasta, limoensap en sesamolie.
  4. Dep de blokjes tofu goed droog en bak ze in de wokolie goudbruin. Voeg de shoyu en gembersiroop toe en laat karamelliseren. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar, giet de dressing erover en garneer met sesamzaad en nori.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021