Salade
Japanse rijstsalade met tofu
- • Salade
- • 4 personen
- • 208 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g tofu naturel, in blokjes van 2x2 cm
- • 50 g doperwten
- • 50 g edamame (diepvries)
- • 25 g rijst (of 70 g gekookte rijst, afgekoeld)
- • 4 radijsjes, in kwarten
- • 1 limoen, het sap
- • ¼ norivel, in dunne reepjes
- • 2 el yoghurt of plantaardige variatie op yoghurt
- • 2 el shoyu
- • 2 el wokolie
- • 1 el gembersiroop
- • 1 el geroosterde sesamolie
- • 1 tl zwart sesamzaad
- • ½ tl wasabipasta
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer hierin de doperwten en edamame 2 minuten. Giet af en spoel koud na.
- Roer een dressing van de yoghurt met de wasabipasta, limoensap en sesamolie.
- Dep de blokjes tofu goed droog en bak ze in de wokolie goudbruin. Voeg de shoyu en gembersiroop toe en laat karamelliseren. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Meng alle ingrediënten door elkaar, giet de dressing erover en garneer met sesamzaad en nori.
Boodschappen lijst
- Geroosterde zeewiervellen sushi
5,89 7 stuks
removeadd product to cart - Kokos naturel
3,59 350 Gram
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst lang
3,39 500 Gram
removeadd product to cart - Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
4,39 250 ML
removeadd product to cart - Tofu naturel
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
1,79 200 Gram
removeadd product to cart - Geroosterde sesamolie
7,69 250 Ml
removeadd product to cart - Shoyu (mild)
4,59 250 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit Lekker Weten Zomer 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!