Italiaanse paddenstoelensoep met gnocchi
Italiaanse paddenstoelensoep met gnocchi

Soep

Italiaanse paddenstoelensoep met gnocchi

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g gnocchi
300 g gemengde paddenstoelen, grote in stukjes
140 g tomatenpuree
50 g Parmigiano Reggiano
20 g gedroogde bospaddenstoelen, ca. 15 minuten geweekt in lauw water
2 teentjes knoflook
2 takjes tijm
4 el bospaddenstoelenbouillon (pasta, bouillon mee gemaakt)
3 el peterselie, fijngesneden
2 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de knoflook een paar minuten op laag vuur. Voeg de verse paddenstoelen toe en bak ze ca. 4 minuten op halfhoog vuur. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij en roer goed door.
  2. Neem de gedroogde paddenstoelen uit het weekvocht (bewaren), knijp ze uit - boven de kom weekvocht - en snijd ze grof. Voeg de tijm en de bospaddestoelen toe aan de soep.
  3. Schenk het weekvocht, door een zeer, langzaam bij de soep. Kok de soep nog 10 minuten zachtjes door.
  4. Bereid intussen de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de soep.
  5. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over 4 kommen. Rasp de parmezaan erover en bestrooi met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst