Ingemaakte bloemkool, wortel en paprika
Ingemaakte bloemkool, wortel en paprika

Bijgerecht

Ingemaakte bloemkool, wortel en paprika

  • Bijgerecht
  • 8 personen
  • 16 kcal / portie

Ingrediënten lijst

125 g kleine bloemkoolroosjes
125 g winterpeen, in dunne plakjes
125 g rode paprika, in blokjes van 3x3 cm
1 teentje knoflook, geplet en gekneusd
1 laurierblaadje
3 el zeezout
1 tl korianderzaad
¼ tl zware peperkorrels
Ook nodig: gesteriliseerde weckpot van 2 liter

BEreidings wijze

  1. Meng het zout met 1 liter water in een passende maatbeker of kom en roer tot het zout is opgelost.
  2. Doe de gesneden groente en de rest van ingrediënten in de schone weckpot. Vul aan met de zoutoplossing tot ca. 5 cm onder de rand. Voeg eventueel extra water toe. Zorg dat de groenten onder water staan en zet er eventueel een gewicht op (diepvrieszakje gevuld met knikkers/gezouten water).
  3. Doe de weckpot dicht en laat ca. 3 dagen op kamertemperatuur staan. Belangrijk: maak de weckpot 1 x per dag open om de vrijgekomen gassen te laten ontsnappen en de groente te proeven.
  4. Als je tevreden bent met de smaak kan de pot in de koelkast (de fermentatie stopt dan nagenoeg). In de koelkast kan je de gefermenteerde groenten enkele weken bewaren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente