Hoofdgerecht
Indiase kip met raita
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • INDIASE KIP:
- • 400 ml kokosmelk
- • 4 ontvelde kipdrumsticks
- • 3 teentjes knoflook, geplet
- • 2 courgettes, in plakjes
- • 2 uien, fijngesneden
- • 1 prei, in grove ringen
- • 1 spitskool, in reepjes
- • 2-3 el kerrie
- • 1 el boerenboter
- • Snufje zeezout
- • RAITA:
- • 350 ml volle yoghurt
- • 2 komkommers, geschild en grof geraspt
- • 2 el verse munt, fijngehakt
- • ½ el Keltisch zeezout
- • 1 tl citroen- of limoenrasp
- • ½ tl gemalen cayennepeper
BEreidings wijze
- Verhit de boerenboter in een braadpan. Bak de ui 1 minuut. Strooi het kerriepoeder erover en bak nog 1 minuut. Schep knoflook, courgette, spitskool en prei erdoor en bak nog 3 minuten mee.
- Schenk de kokosmelk bij de groenten en voeg de kipdrumsticks toe. Breng het geheel aan de kook en laat in 15-20 minuten op laagvuur beetgaar worden.
- Meng voor de raita de geraspte komkommers met het zout en laat dit 20-30 minuten staan op kamertemperatuur. Doe het vervolgens in een zeef en pers het vocht eruit. Dep het restant droog met keukenpapier.
- Voeg de yoghurt, cayennepeper, citroen- of limoenrasp en de munt in een grote kom en meng tot het een romig en egaal mengsel is. Roer de komkommer erdoorheen.
- Bereid de kip volgens de aanwijzing op de verpakking en serveer met de raita.
Boodschappen lijst
- Milde kerrie
3,39 35 Gram
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,39 1 Liter
removeadd product to cart - Kip drumsticks
5,64 270 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
2,29 400 Ml
removeadd product to cart - Ongezouten boerenboter
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Oersterk
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!