Hutspot zoete aardappel-pastinaak
Hutspot zoete aardappel-pastinaak

Hoofdgerecht

Hutspot zoete aardappel-pastinaak

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g winterpeen, geschild en in stukken
250 g zoete aardappelen, geschild en in stukken
250 g ui, in stukken
250 g pastinaken, geschild en in stukken
2 teentjes knoflook, gepeld
Scheut raapzaadolie
1 tl kokosolie
1 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
Kruidenzout of bouillonpoeder
Peper

BEreidings wijze

  1. Kook de winterpeen met de uien, zoete aardappel, pastinaak, knoflook en (eventueel) de aardappelen in water met wat kruidenzout/ bouillonpoeder gaar.
  2. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Stamp alles fijn of wat grover (het hoeft niet glad) en voeg een scheutje kooknat, de raapzaad- en kokosolie toe. Meng de kurkuma en de kerrie erdoor met peper naar smaak. Wees niet te flauw met de specerijen, de stamppot is anders snel wat te zoet.
  3. Serveer met een in kokosolie gebakken runderlap of quorn met wat kruidenzout/bouillonpoeder gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Liever wat meer? Voeg 500 gram aardappelen toe