Hoofdgerecht
Hutspot zoete aardappel-pastinaak
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g winterpeen, geschild en in stukken
- • 250 g zoete aardappelen, geschild en in stukken
- • 250 g ui, in stukken
- • 250 g pastinaken, geschild en in stukken
- • 2 teentjes knoflook, gepeld
- • Scheut raapzaadolie
- • 1 tl kokosolie
- • 1 tl kurkuma
- • 1 tl kerriepoeder
- • Kruidenzout of bouillonpoeder
- • Peper
BEreidings wijze
- Kook de winterpeen met de uien, zoete aardappel, pastinaak, knoflook en (eventueel) de aardappelen in water met wat kruidenzout/ bouillonpoeder gaar.
- Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Stamp alles fijn of wat grover (het hoeft niet glad) en voeg een scheutje kooknat, de raapzaad- en kokosolie toe. Meng de kurkuma en de kerrie erdoor met peper naar smaak. Wees niet te flauw met de specerijen, de stamppot is anders snel wat te zoet.
- Serveer met een in kokosolie gebakken runderlap of quorn met wat kruidenzout/bouillonpoeder gaar.
Boodschappen lijst
- Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Herbamare kruidenzout original
4,19 125 Gram
removeadd product to cart - Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Geelwortel (kurkuma)
4,09 40 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde kerrie Colombo
5,29 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter Liever wat meer? Voeg 500 gram aardappelen toe
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!