Hummus met Tridelli en gegrilde groenten
Hummus met Tridelli en gegrilde groenten

Bijgerecht

Hummus met Tridelli en gegrilde groenten

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 780 kcal / portie

Ingrediënten lijst

HUMMUS:
270 g witte tahin
250 g gedroogde kikkererwten
4 tenen knoflook, uitgeperst
1 citroen, uitgeperst
1½ tl zout
1 tl baksoda
VOOR ERBIJ:
360 g Tridelli cashewnoten-rode linzen
1 courgette, in schuine plakken
1 aubergine, in schuine plakken
1 paprika, in repen
1 teen knoflook, geperst
2 el olijfolie extra vierge
1 tl oregano
Handje peterselie, ter garnering

BEreidings wijze

  1. Zet de kikkererwten een nacht van tevoren te weken in ruim koud water.
  2. Giet de kikkererwten af en spoel na. Verhit een ruime pan en voeg de kikkererwten met de baksoda toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1½ l water toe en breng aan de kook. Zeef met een schuimspaan het schuim en de losse vliesjes uit het water. Wanneer je de kikkererwten tussen 2 vingers kunt pletten, zijn ze gaar. Afhankelijk van de kwaliteit van de kikkererwten kan dit tussen de 30 minuten n 2 uur duren. Giet af en laat even uitstomen.
  3. Doe de kikkererwten, nog warm, in de keukenmachine en maal ze met de tahin, citroen, knoflook en zout tot een gladde, dikke pasta. Het kan nodig zijn om tussentijds de hummus met een spatel van de wanden naar beneden te duwen. Voeg, terwijl de machine draait, 125 ml ijskoud water langzaam en druppelsgewijs toe. Dek de hummus af en laat in de koelkast minstens 30 minuten rusten.
  4. Grill ondertussen in een droge hete grillpan de groenten in delen totdat ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Meng de warme groenten met de olijfolie, oregano, knoflook en een stuf zout.
  5. Verhit de olie in een pan en bak de Tridelli aan beide kanten goudbruin.
  6. Schep de hummus in een ondiepe, platte schaal. Druppel er nog wat olijfolie over. Verdeel de groenten en Tridelli aan de rand van de schaal en garneer met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.