Bakken
Honing-pistachekoeken
- • Bakken
- • 6 personen
- • 77 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 190 g tarwemeel
- • 170 g bloemenhoning
- • 60 g boter
- • 50 g rietsuiker
- • 25 g ongezouten pistachenoten (gepeld gewicht), gehakt
- • Klein scheutje melk
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 tl koekkruiden
BEreidings wijze
- Doe de boter, honing, en rietsuiker in een steelpan, zet op het vuur en snel de boter. Draai het vuur uit en laat ca. 10 minuten staan.
- Zeef het meel met het bakpoeder boven een kom en roer de specerijen erdoor. Doe het meel bij het botermengsel en voeg een klein scheutje melk toe. Roer het stevig door elkaar tot het een pindakaas-achtige consistentie heeft. Laat het deeg minimaal 1 uur afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Rol het deeg uit tot een lap van ca. 5 millimeter dik. Steek er koekjes uit (of snijd het deeg in repen). Leg de koekjes met ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de gehakte pistachenootjes erover en druk lichtjes aan.
- Bak de koeken in ca. 10 minuten gaar. Haal uit de oven en laat even op de bakplaat afkoelen en daarna uitharden op een rooster.
Boodschappen lijst
- Halfvolle houdbare melk
2,19 1 Liter
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Pistachenoten
9,49 150 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!