Honing-pistachekoeken
Honing-pistachekoeken

Bakken

Honing-pistachekoeken

  • Bakken
  • 6 personen
  • 77 kcal / portie

Ingrediënten lijst

190 g tarwemeel
170 g bloemenhoning
60 g boter
50 g rietsuiker
25 g ongezouten pistachenoten (gepeld gewicht), gehakt
Klein scheutje melk
1 tl bakpoeder
1 tl koekkruiden

BEreidings wijze

  1. Doe de boter, honing, en rietsuiker in een steelpan, zet op het vuur en snel de boter. Draai het vuur uit en laat ca. 10 minuten staan.
  2. Zeef het meel met het bakpoeder boven een kom en roer de specerijen erdoor. Doe het meel bij het botermengsel en voeg een klein scheutje melk toe. Roer het stevig door elkaar tot het een pindakaas-achtige consistentie heeft. Laat het deeg minimaal 1 uur afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  4. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 5 millimeter dik. Steek er koekjes uit (of snijd het deeg in repen). Leg de koekjes met ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de gehakte pistachenootjes erover en druk lichtjes aan.
  5. Bak de koeken in ca. 10 minuten gaar. Haal uit de oven en laat even op de bakplaat afkoelen en daarna uitharden op een rooster.

Boodschappen lijst