Hazelnootburgers met zoetzure bloemkool en tahinsaus
Hazelnootburgers met zoetzure bloemkool en tahinsaus

Hoofdgerecht

Hazelnootburgers met zoetzure bloemkool en tahinsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 hazelnootburgers
4 physalis, in dunne plakjes
75 g slamelange
2 el plantaardige olie
ZOETZURE BLOEMKOOL:
100 ml azijn
½ bloemkool, in roosjes
5 peperkorrels
1 laurierblad
4 el suiker
½ tl mosterdzaad
TAHINSAUS:
125 ml witte tahin
60 ml citroensap
4 tenen knoflook, geperst
6 el water, ijskoud
Snufje gemalen komijn
½ tl zout

BEreidings wijze

  1. Snijd de bloemkoolroosjes in dunne plakjes. Breng de azijn met 100 ml water water en de specerijen aan de kook. Voeg de plakjes bloemkool toe, zet het vuur uit en laat 30 minuten staan.
  2. Meng intussen voor de tahinsaus de knoflookpulp met het citroensap en laat 10 minuten staan. Schep in een klein zeefje boven een schaaltje en druk er zoveel mogelijk sap uit. Meng de tahin door het sap en voeg zout en komijnpoeder toe. Mix er daarna, lepel voor lepel, het ijskoude water door terwijl je met een garde roert.
  3. Bak de hazelnootburgers intussen in de olie in 3 à 4 minuten per kant goudbruin.
  4. Serveer de burgers op een bedje van sla. Schep er een lepel van de tahinsaus op en garneer met zoetzure bloemkool en physalis.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.