Hoofdgerecht
Havergrutten nasi
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g havergrutten
- • 200 g gesneden spitskool
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 kleine ui
- • 1 kleine prei
- • 1 zakje nasikruiden
- • Optioneel ter garnering: bosui, cassavechips en gebakken uitjes
BEreidings wijze
- Wel de nasikruiden zoals op het zakje staat.
- Spoel de havergrutten af met behulp van een fijne zeef.
- Kook een ruime hoeveelheid water en voeg daar de havergrutten aan toe. Kook deze in ongeveer 20-25 minuten gaar.
- Snijd de prei, ui, knoflook en spitskool fijn en bak deze op laag vuur ongeveer 5 minuten aan.
- Voeg de nasikruiden toe en bak om middel vuur nog eens 5 minuten.
- Spoel de havergrutten na het koken weer goed af totdat je mooie losse korrels krijgt.
- Voeg deze toe aan de pan met groenten en roer goed door.
- Garneer eventueel met bosui, cassavechips en gebakken uitjes.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Nasikruiden
2,79 30 Gram
removeadd product to cart - Gebakken uitjes
2,89 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Havergrutten
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Gesneden spitskool
2,59 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!