Hoofdgerecht
Havergrutten nasi
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g havergrutten
- • 200 g gesneden spitskool
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 kleine ui
- • 1 kleine prei
- • 1 zakje nasikruiden
- • Optioneel ter garnering: bosui, cassavechips en gebakken uitjes
BEreidings wijze
- Wel de nasikruiden zoals op het zakje staat.
- Spoel de havergrutten af met behulp van een fijne zeef.
- Kook een ruime hoeveelheid water en voeg daar de havergrutten aan toe. Kook deze in ongeveer 20-25 minuten gaar.
- Snijd de prei, ui, knoflook en spitskool fijn en bak deze op laag vuur ongeveer 5 minuten aan.
- Voeg de nasikruiden toe en bak om middel vuur nog eens 5 minuten.
- Spoel de havergrutten na het koken weer goed af totdat je mooie losse korrels krijgt.
- Voeg deze toe aan de pan met groenten en roer goed door.
- Garneer eventueel met bosui, cassavechips en gebakken uitjes.
Boodschappen lijst
- Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Nasikruiden
2,69 30 Gram
removeadd product to cart - Gebakken uitjes
2,89 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuks
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!