Havergrutten nasi
Havergrutten nasi

Hoofdgerecht

Havergrutten nasi

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g havergrutten
200 g gesneden spitskool
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
1 kleine prei
1 zakje nasikruiden
Optioneel ter garnering: bosui, cassavechips en gebakken uitjes

BEreidings wijze

  1. Wel de nasikruiden zoals op het zakje staat.
  2. Spoel de havergrutten af met behulp van een fijne zeef.
  3. Kook een ruime hoeveelheid water en voeg daar de havergrutten aan toe. Kook deze in ongeveer 20-25 minuten gaar.
  4. Snijd de prei, ui, knoflook en spitskool fijn en bak deze op laag vuur ongeveer 5 minuten aan.
  5. Voeg de nasikruiden toe en bak om middel vuur nog eens 5 minuten.
  6. Spoel de havergrutten na het koken weer goed af totdat je mooie losse korrels krijgt.
  7. Voeg deze toe aan de pan met groenten en roer goed door.
  8. Garneer eventueel met bosui, cassavechips en gebakken uitjes.

Boodschappen lijst

  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Nasikruiden

    2,99 30 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gebakken uitjes

    2,89 100 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Prei

    2,18 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Havergrutten

    3,19 500 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.