Lunch
Hartige wentelteefjes met paddenstoelen
- • Lunch
- • 4 personen
- • 318 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • PADDENSTOELEN:
- • 500 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
- • 50 g boter
- • 8 takjes tijm, de blaadjes
- • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 4 el peterselie, kleingesneden
- • 2 el balsamicoazijn
- • 1 el appelstroop
- • Zout & peper
- • WENTELTEEFJES:
- • 4 sneetjes brood, bijv. zuurdesem
- • 4 eieren, losgeroerd
- • 200 ml melk
- • 1 tl zout
- • Boter, om in te bakken
BEreidings wijze
- Verhit voor de paddenstoelen een klont boter in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook in 2-3 minuten glazig. Voeg de azijn en de appelstroop toe en kook op matig tot hoog vuur 1 tot 2 minuten tot het stroperig wordt.
- Doe de gemengde paddenstoelen erbij en bak ze 3-4 minuten tot ze karamelliseren. Doe de tijm erbij en schep om. Neem van het vuur en houd afgedekt warm. Breng op smaak met zout en peper.
- Klop voor de wentelteefjes de melk en het zout door elkaar in een kom. Zet de losgeklopte eieren klaar in een platte schaal.
- Verhit een klont boter in een grote koekenpan op matig vuur tot het begint te schuimen. Wentel 2 sneetjes brood eerst door het melkmengsel en daarna door het ei. Bak de wentelteefjes in 2 minuten per kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere sneetjes.
- Schep de paddenstoelen op de wentelteefjes, sprenkel de paddenstoelenjus uit de pan erover en bestrooi met de peterselie.
Boodschappen lijst
- Balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Serveer de paddenstoelen op geroosterd brood in plaats van op wentelteefjes voor een lichtere maaltijd.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!