Hartige taart met regenboogpeen en brie
Hartige taart met regenboogpeen en brie

Hoofdgerecht

Hartige taart met regenboogpeen en brie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 592 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g brie rouge, in plakken
150 ml kookroom of cuisine naar keuze
8 regenboogpenen, in dunne en lange plakken van 2 mm
3 eieren
1 quichedeegrol
2 el tijmblaadjes, grof gehakt
Zout & peper
Ook nodig: taart- of quichevorm van 24 cm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met quichedeeg en prik er gaatjes in.
  2. Meng de eieren, kookroom en tijm door elkaar en voeg er zout en peper aan toe.
  3. Leg de wortelplakken in een spiraal in de vorm, begin aan de buitenkant en werk vervolgens helemaal naar binnen.
  4. Giet het eimengsel over de wortels en verdeel de brieplakjes erover. Bak de quiche in ca. 30 minuten in de oven.

Boodschappen lijst

  • product
    Soja Cuisine

    1,29 200 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Quiche deeg

    3,89 270 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.