Hoofdgerecht
Hartige taart met rabarber, rode ui en geitenkaas
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 415 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 à 300 g rabarber, in stukjes gesneden
- • 150 g zachte geitenkaas, in stukjes
- • 2 flinke rode uien, in dunne ringen
- • 1 rol bladerdeeg (koelvers)
- • 2 el honing
- • 1 el olijfolie
- • 1 el verse tijm, de blaadjes
- • 1 tl balsamicoazijn
- • Zout & peper
- • Voor erbij: gemengde salade, naar keuze
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier, prik er een heleboel gaatjes in met een vork en vouw de randen naar binnen. Bak het bladerdeeg 10 minuten voor, tot licht goudbruin
- Verhit intussen de olie in een pan en bak de rode ui op laag vuur tot deze zacht en gekarameliseerd is, ca. 8 minuten. Voeg de rabarber, honing en balsamicoazijn toe. Bak 3-4 minuten mee tot de rabarber een beetje zachter is, maar niet langer.
- Verdeel de geitenkaas over het voorgebakken bladerdeeg en schep het rabarber-ui mengsel eroverheen. Bestrooi met zout en peper.
- Bak de taart 15-20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Garneer met tijm en serveer met een gemengde salade.
Boodschappen lijst
- Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rabarber
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart - Zachte Friese geitenkaas
3,89 120 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!