Hoofdgerecht
Hartige plaattaart met peer en gehakt
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 peren
- • 1 rol bladerdeeg
- • 1 sjalot, fijngesnipperd
- • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- • 180 g gehakt
- • 125 g crème fraîche
- • 2 takjes verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- • Versgemalen nootmuskaat
- • Zout & peper
- • Olijfolie
- • Paar druppels worcestershiresaus (optioneel)
BEreidings wijze
- Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de fijngesnipperde sjalot en knoflook op laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak rul. Voeg daarna wat druppels worcestersaus toe (optioneel).
- Rol ondertussen het bladerdeeg uit tot een (ronde) lap en leg op bakpapier op een bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Roer de crème fraîche los met wat peper, zout en nootmuskaat. Bestrijk het bladerdeeg hiermee en verdeel het gehakt erover.
- Schil de peren en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem. Bestrooi met rozemarijn.
- Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Vegan gehakt/haché
3,29 180 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
10,99 1 Liter
removeadd product to cart - Worcestershire saus
4,19 140 Gram
removeadd product to cart - Gemalen nootmuskaat
4,79 35 Gram
removeadd product to cart - Conference peren
2,99 600 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart - Rozemarijn in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!