Hartige plaattaart met peer en gehakt
Hartige plaattaart met peer en gehakt

Hoofdgerecht

Hartige plaattaart met peer en gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 peren
1 rol bladerdeeg
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
180 g gehakt
125 g crème fraîche
2 takjes verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
Versgemalen nootmuskaat
Zout & peper
Olijfolie
Paar druppels worcestershiresaus (optioneel)

BEreidings wijze

  1. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de fijngesnipperde sjalot en knoflook op laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak rul. Voeg daarna wat druppels worcestersaus toe (optioneel).
  2. Rol ondertussen het bladerdeeg uit tot een (ronde) lap en leg op bakpapier op een bakplaat.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Roer de crème fraîche los met wat peper, zout en nootmuskaat. Bestrijk het bladerdeeg hiermee en verdeel het gehakt erover.
  5. Schil de peren en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem. Bestrooi met rozemarijn.
  6. Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Herfst