Hartige plaattaart met peer en gehakt
Hartige plaattaart met peer en gehakt

Hoofdgerecht

Hartige plaattaart met peer en gehakt

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

180 g gehakt
125 g crème fraîche
2 peren
1 rol bladerdeeg (koelvers)
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
Snufje versgemalen nootmuskaat
Scheutje olijfolie
Peper & zout
Optioneel: paar druppels worcestershiresaus

BEreidings wijze

  1. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de fijngesnipperde sjalot en knoflook op laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak rul. Voeg daarna wat druppels worcestersaus toe (optioneel).
  2. Rol ondertussen het bladerdeeg uit tot een (ronde) lap en leg op bakpapier op een bakplaat.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Roer de crème fraîche los met wat peper, zout en nootmuskaat. Bestrijk het bladerdeeg hiermee en verdeel het gehakt erover.
  5. Schil de peren en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel ze gelijkmatig over de deegbodem. Bestrooi met rozemarijn.
  6. Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.