Bakken
Hartige gevulde oliebollen
- • Bakken
- • 4 personen
- • 764 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml melk
- • 500 g bloem
- • 75 g Parmigiano Reggiano
- • 75 g kalamata olijven, uitgelekt en fijngehakt
- • 25 g boter
- • 7 g gist
- • 6 zongedroogde tomaten, fijngehakt
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 ei
- • 2 el verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
- • 1 tl zout
BEreidings wijze
- Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, de boter en het ei op in de handwarme melk. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng het goed door. Laat het beslag ca. 30 minuten rijzen (met een theedoek erover).
- Voeg de olijven, zongedroogde tomaten, rozemarijn en knoflook toe aan het beslag en roer nog eens goed door.
- Verhit de frituurpan met olie op 180°C.
- Houd een kleine ijsknijper in de hete olie om plakken van het beslag te voorkomen en schep met de ijsknijper bolletjes beslag in de olie. Bak ze in ca. 5-7 minuten goudbruin en krokant. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
- Stapel de oliebollen op elkaar en rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Bestrooi naar wens met wat zout.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaatjes in olie
4,29 190 Gram
removeadd product to cart - Pitloze kalamata olijven
3,89 190 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Volle melk
1,79 1 Liter
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Rozemarijn in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde gist
1,19 7 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 a 60 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!