Bakken
Hartige boterkoek met oude kaas en oregano
- • Bakken
- • 10 personen
- • 277 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g bloem, gezeefd
- • 200 g boter, in blokjes en op kamertemperatuur
- • 125 g oude kaas, geraspt
- • 3 eidooiers
- • 2 el milde kerriepoeder
- • 2 el oregano
- • Snuf zeezout
- • Ook nodig: keukenmachine + bakvorm van ca. 15x20 cm
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Sla de boter heel zacht in een keukenmachine. Voeg 2 van de eidooiers toe, samen met de bloem, kerrie en zout, meng goed door elkaar. Voeg vervolgens langzaam en al mengend 75 ml water toe totdat er een mooi deeg ontstaat. Meng dan de kaas erdoor.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg erover tot een egale laag.
- Meng de laatste eidooier met een klein scheutje water en roer los, bestrijk hiermee de bovenkant van het deeg. Strooi de oregano erover en wat zeezout, en bak in 30 minuten af.
- Laat de boterkoek afkoelen en snijd in 12 balkjes.
Boodschappen lijst
- Milde kerrie
3,39 35 Gram
removeadd product to cart - Oregano
2,79 15 Gram
removeadd product to cart - Pikante geraspte kaas
3,79 150 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!