Hartige boterkoek met oude kaas en oregano
Hartige boterkoek met oude kaas en oregano

Bakken

Hartige boterkoek met oude kaas en oregano

  • Bakken
  • 10 personen
  • 277 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g bloem, gezeefd
200 g boter, in blokjes en op kamertemperatuur
125 g oude kaas, geraspt
3 eidooiers
2 el milde kerriepoeder
2 el oregano
Snuf zeezout
Ook nodig: keukenmachine + bakvorm van ca. 15x20 cm

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Sla de boter heel zacht in een keukenmachine. Voeg 2 van de eidooiers toe, samen met de bloem, kerrie en zout, meng goed door elkaar. Voeg vervolgens langzaam en al mengend 75 ml water toe totdat er een mooi deeg ontstaat. Meng dan de kaas erdoor.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg erover tot een egale laag.
  4. Meng de laatste eidooier met een klein scheutje water en roer los, bestrijk hiermee de bovenkant van het deeg. Strooi de oregano erover en wat zeezout, en bak in 30 minuten af.
  5. Laat de boterkoek afkoelen en snijd in 12 balkjes.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 45 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2020.