Salade
Happiness salad bowl
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 bloemkool, in roosjes
- • 1 broccoli, in roosjes
- • 1 kleine pompoen, in parten
- • 1 el kokosolie, vloeibaar
- • ½ tl zout
- • 1 granaatappel
- • 400 g gerookte kipfilet, in blokjes
- • 4 el verse koriander, fijngesneden
- • 6 el extra vierge olijfolie
- • sap van 1 citroen
- • optioneel: gekruide chufa's
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Wrijf de broccoli en pompoen in met kokosolie en verdeel de groenten over de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar.
- Maal in de tussentijd de bloemkoolroosjes tot 'rijst' met behulp van een foodprocessor of blender.
- Halveer de granaatappel en tik de pitjes eruit.
- Verdeel de bloemkoolrijst over 4 borden en verdeel er vervolgens de geroosterde broccoli en pompoen overheen, en daarna de granaatappelpitjes, gerookte kip en verse koriander.
- Besprenkel met olijfolie en citroensap.
- Garneer eventueel met gekruide chufa's. Deze maak je zo: Neem 100 g chufanoten. Bak deze even in 1 eetl kokosolie. Kruid met 2 theel kerrie, 1/2 theel gemalen komijn en 1/2 theel zout. Schep ze 2-3 minuten om.
Boodschappen lijst
- Ambachtelijk gerookte kipfilet
10,00 250 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
1,79 300 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuk
removeadd product to cart - Granaatappel
2,79 1 stuk
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,59 1 stuk
removeadd product to cart - Koriander in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Gepelde tijgernoten
10,29 450 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Broccoli
2,39 400 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie geurloos
4,09 250 ML
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!