Hangop met gekarameliseerde appeltjes
Hangop met gekarameliseerde appeltjes

Dessert

Hangop met gekarameliseerde appeltjes

  • Dessert
  • 4 personen
  • 293 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml yoghurt hangop
50 g suiker
30 g boter
2 appels, in partjes
4 el pecannoten, geroosterd en grof gehakt
1 el honing
1 tl tijm, blaadjes afgerist

BEreidings wijze

  1. Verhit in een koekenpan de boter op middelhoog vuur. Voeg, als het niet meer bruist, de appels toe en bak ze ca. 3 minuten aan. Doe de suiker, honing en tijm erbij en schep het voortdurend om totdat er een mooie karamel ontstaat.
  2. Verdeel de hangop over 4 kommetjes en schep de gekarameliseerde appeltjes erop. Garneer met pecannoten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.