Groentechips met dips
Groentechips met dips

Tussendoor

Groentechips met dips

  • Tussendoor
  • 8 personen
  • 149 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Ca. 1 kg gemengde harde zetmeelrijke groenten naar keuze, zoals pastinaak, schorseneer, aardappel, bataat of biet
Zonnebloemolie om in te frituren
Zout

BEreidings wijze

  1. Schil de groenten (schorseneer kan ook met schil, wel goed wassen) en snijd ze in dunne plakken. Dep de plakken goed droog tussen keukenpapier.
  2. Frituur de chips in porties op 180℃ in hete zonnebloemolie goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi meteen met zout. Bewaar na het afkoelen in een afsluitbare bak. Serveer met dips.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter