Groene groente frittata
Groene groente frittata

Hoofdgerecht

Groene groente frittata

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 553 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g doperwten
100 ml melk
90 g schouderham
75 g zure room
3 eieren
1 courgette
1 broccoli
2 el olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de over voor op 200 °C.
  2. Was de courgette en snijd klein (of rasp grof). Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine blokjes.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de broccoli 6 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
  4. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Snijd de schouderham in smalle repen. Meng de doperwten en ham door het courgettemengsel.
  5. Klop de eieren los. Roer voorzichtig de zure room en melk door het eiermengsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-roommengsel erover. Bak de frittata bovenin de oven gedurende 10-15 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrilstand aan.

Boodschappen lijst

  • product
    Milde olijfolie

    9,99 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Halfvolle melk

    1,35 1 Liter

    remove
    add product to cart
  • product
    Doperwten

    1,99 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Courgette

    4,19 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Broccoli

    3,19 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van: Ekomenu.nl