Hoofdgerecht
Groene groente frittata
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 553 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g doperwten
- • 100 ml melk
- • 90 g schouderham
- • 75 g zure room
- • 3 eieren
- • 1 courgette
- • 1 broccoli
- • 2 el olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de over voor op 200 °C.
- Was de courgette en snijd klein (of rasp grof). Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine blokjes.
- Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de broccoli 6 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
- Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Snijd de schouderham in smalle repen. Meng de doperwten en ham door het courgettemengsel.
- Klop de eieren los. Roer voorzichtig de zure room en melk door het eiermengsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-roommengsel erover. Bak de frittata bovenin de oven gedurende 10-15 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrilstand aan.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Doperwten
2,19 350 Gram
removeadd product to cart - Zure room
1,39 125 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van: Ekomenu.nl
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!