Groene groente frittata
Groene groente frittata

Hoofdgerecht

Groene groente frittata

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 553 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g doperwten
100 ml melk
90 g schouderham
75 g zure room
3 eieren
1 courgette
1 broccoli
2 el olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de over voor op 200 °C.
  2. Was de courgette en snijd klein (of rasp grof). Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine blokjes.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de broccoli 6 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
  4. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Snijd de schouderham in smalle repen. Meng de doperwten en ham door het courgettemengsel.
  5. Klop de eieren los. Roer voorzichtig de zure room en melk door het eiermengsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-roommengsel erover. Bak de frittata bovenin de oven gedurende 10-15 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrilstand aan.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van: Ekomenu.nl