Groene curry met koolrabi
Groene curry met koolrabi

Hoofdgerecht

Groene curry met koolrabi

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 337 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g rijst naar keuze
scheutje zonnebloemolie
1 pakje tofu wokblokjes (mild of spicy)
1 koolrabi, geschild en in blokjes
250 g sperziebonen, steeltje eraf en in stukken
1 wortel, geschild en in blokjes
1 courgette, in blokjes
ca. 15 g (¾ pakje) Thaise groene currypasta
250 ml sojakokosnoot (Provamel), plantaardig alternatief voor yoghurt
klein handje koriander, voor erover
javachips, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd warm.
  2. Verhit intussen een beetje zonnebloemolie in een wok, voeg de wokblokjes toe en roerbak tot ze licht verkleurd zijn. Meng de koolrabi, de sperzieboontjes en de wortel erdoor en roerbak ca. 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak even mee.
  3. Roer de currypasta en soja-kokosnoot door de groenten en laat de curry ca. 10 minuten met deksel op de pan stoven.
  4. Schep de rijst op de borden en verdeel de curry erover. Bestrooi met koriander en serveer met javachips.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer