Gravad Lax met venkel en bloedsinaasappel
Gravad Lax met venkel en bloedsinaasappel

Hoofdgerecht

Gravad Lax met venkel en bloedsinaasappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 170 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 zalmfilets
2 bloedsinaasappels, partjes uit de vliezen gesneden
1 venkel, harde kern verwijderd en in linten geraspt
1 citroen, de rasp
30 g verse dille, fijngehakt
2 el zout
4 tl mosterd-dilledressing
1½ tl suiker
1½ tl zwarte peper
1 tl gekneusd korianderzaad

BEreidings wijze

  1. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden ieder op een eigen stuk huishoudfolie.
  2. Meng het zout met de peper, suiker en de citroenrasp. Verdeel dit over de zalm en druk goed aan. Doe hetzelfde met de dille. Verpak de stukken zalm strak in de folie. Leg ze op een bord of schaal met een opstaande rand (vanwege vocht dat vrijkomt) en zet er een ander bord bovenop. Zet hierop iets zwaars zodat de zalm onder druk staat. Zet zo minimaal 24 uur in de koelkast, maar 48 mag ook.
  3. Meng voor het serveren de venkel met de partjes sinaasappel, het gekneusde korianderzaad, peper en zout en beetje dille.
  4. Pak de zalmfilets uit en snijd ze in heel dunne plakjes.
  5. Leg op elk bord een hoopje salade en wat plakjes zalm. Maak af met de mosterd-dilledressing.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 15 minuten + 24 uur wachttijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest