Hoofdgerecht
Gravad Lax met venkel en bloedsinaasappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 170 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 zalmfilets
- • 2 bloedsinaasappels, partjes uit de vliezen gesneden
- • 1 venkel, harde kern verwijderd en in linten geraspt
- • 1 citroen, de rasp
- • 30 g verse dille, fijngehakt
- • 2 el zout
- • 4 tl mosterd-dilledressing
- • 1½ tl suiker
- • 1½ tl zwarte peper
- • 1 tl gekneusd korianderzaad
BEreidings wijze
- Leg de stukken zalm met de huid naar beneden ieder op een eigen stuk huishoudfolie.
- Meng het zout met de peper, suiker en de citroenrasp. Verdeel dit over de zalm en druk goed aan. Doe hetzelfde met de dille. Verpak de stukken zalm strak in de folie. Leg ze op een bord of schaal met een opstaande rand (vanwege vocht dat vrijkomt) en zet er een ander bord bovenop. Zet hierop iets zwaars zodat de zalm onder druk staat. Zet zo minimaal 24 uur in de koelkast, maar 48 mag ook.
- Meng voor het serveren de venkel met de partjes sinaasappel, het gekneusde korianderzaad, peper en zout en beetje dille.
- Pak de zalmfilets uit en snijd ze in heel dunne plakjes.
- Leg op elk bord een hoopje salade en wat plakjes zalm. Maak af met de mosterd-dilledressing.
Boodschappen lijst
- Waddenzout naturel strooibus
2,79 200 Gram
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
11,78 185 Gram
removeadd product to cart - Mosterd-dille dressing
2,99 150 Ml
removeadd product to cart - Zwarte peper gemalen
3,99 45 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!