Hoofdgerecht
Glutenvrije courgettepizza
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • Voor de pizzabodems:
- • 2 courgettes, fijngeraspt
- • 6 eetl geraspte Parmezaanse kaas
- • 1 bolletje mozzarella, geraspt
- • 100 g amandelmeel
- • 1 theel oregano
- • snufje cayennepeper
- • snufje zout
- • snufje knoflookpoeder
- • 1 ei
- • Voor de tomatensaus:
- • 1 eetl kokosolie
- • 1 teentje knoflook fijngesneden
- • 1 blik (400 g) tomatenblokjes, uitgelekt
- • 2 blaadjes verse basilicum, grof gescheurd
- • zout en peper
- • Voor de topping:
- • 1 bolletje mozzarella, in plakken
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • handvol rucola, grof gesneden
BEreidings wijze
- Zet een pan op het vuur met een bodempje water, breng aan de kook en laat de geraspte courgette hierin 3 minuten pruttelen.
- Leg een schone theedoek in een zeef en schep de courgette erin. Laat uitlekken en knijp er daarna zoveel mogelijk vocht uit. Laat afkoelen.
- Verhit voor de tomatensaus de kokosolie in een steelpan en fruit hierin de knoflook.
- Roer er de tomatenblokjes door en bak een paar minuten mee. Doe de basilicum erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Haal van het vuur en zet opzij. Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Kneed de rest van de pizzabodemingrediënten door de courgettepulp zodat je een mooi ‘deeg’ krijgt. Verdeel in twee stukken.
- Vorm twee pizzabodems van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 10 minuten goudbruin in de oven.
- Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems. Beleg met mozzarella en rode ui en bak nog ca. 5 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten.
- Garneer met rucola.
Boodschappen lijst
- Oregano
2,09 15 Gram
removeadd product to cart - Courgette
2,29 2 stuk
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Kokosolie geurloos
4,09 250 ML
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
0,99 400 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!