Hoofdgerecht
Glutenvrije courgettepizza
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • PIZZABODEMS:
- • 100 g amandelmeel
- • 2 courgettes, fijngeraspt
- • 1 bol mozzarella, geraspt
- • 1 ei
- • 6 el Parmezaanse kaas, geraspt
- • 1 tl oregano
- • Snufje cayennepeper
- • Snufje knoflookpoeder
- • Snufje zout
- • TOMATENSAUS:
- • 400 tomatenblokjes (blik), uitgelekt
- • 2 blaadjes basilicum, grof gescheurd
- • 1 teen knoflook, fijngesneden
- • 1 el kokosolie
- • Zout & peper
- • TOPPING:
- • 1 bol mozzarella, in plakken
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • Handvol rucola, grof gesneden
BEreidings wijze
- Zet een pan op het vuur met een bodempje water, breng aan de kook en laat de geraspte courgette hierin 3 minuten pruttelen.
- Leg een schone theedoek in een zeef en schep de courgette erin. Laat uitlekken en knijp er daarna zoveel mogelijk vocht uit. Laat afkoelen.
- Verhit voor de tomatensaus de kokosolie in een steelpan en fruit hierin de knoflook.
- Roer er de tomatenblokjes door en bak een paar minuten mee. Doe de basilicum erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Haal van het vuur en zet opzij. Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Kneed de rest van de pizzabodemingrediënten door de courgettepulp zodat je een mooi ‘deeg’ krijgt. Verdeel in twee stukken.
- Vorm twee pizzabodems van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 10 minuten goudbruin in de oven.
- Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems. Beleg met mozzarella en rode ui en bak nog ca. 5 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten.
- Garneer met rucola.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen knoflook
3,99 45 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Geraspte Parmigiano Reggiano
3,59 80 Gram
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Oregano
2,79 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!