Glutenvrije courgettepizza
Glutenvrije courgettepizza

Hoofdgerecht

Glutenvrije courgettepizza

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

Voor de pizzabodems:
2 courgettes, fijngeraspt
6 eetl geraspte Parmezaanse kaas
1 bolletje mozzarella, geraspt
100 g amandelmeel
1 theel oregano
snufje cayennepeper
snufje zout
snufje knoflookpoeder
1 ei
Voor de tomatensaus:
1 eetl kokosolie
1 teentje knoflook fijngesneden
1 blik (400 g) tomatenblokjes, uitgelekt
2 blaadjes verse basilicum, grof gescheurd
zout en peper
Voor de topping:
1 bolletje mozzarella, in plakken
1 rode ui, in halve ringen
handvol rucola, grof gesneden

BEreidings wijze

  1. Zet een pan op het vuur met een bodempje water, breng aan de kook en laat de geraspte courgette hierin 3 minuten pruttelen.
  2. Leg een schone theedoek in een zeef en schep de courgette erin. Laat uitlekken en knijp er daarna zoveel mogelijk vocht uit. Laat afkoelen.
  3. Verhit voor de tomatensaus de kokosolie in een steelpan en fruit hierin de knoflook.
  4. Roer er de tomatenblokjes door en bak een paar minuten mee. Doe de basilicum erbij en breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal van het vuur en zet opzij. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  6. Kneed de rest van de pizzabodemingrediënten door de courgettepulp zodat je een mooi ‘deeg’ krijgt. Verdeel in twee stukken.
  7. Vorm twee pizzabodems van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 10 minuten goudbruin in de oven.
  8. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems. Beleg met mozzarella en rode ui en bak nog ca. 5 minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten.
  9. Garneer met rucola.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Herfst