Ginger cookies
Ginger cookies

Bakken

Ginger cookies

  • Bakken
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

250 g zelfrijzend bakmeel
100 g gezouten roomboter
100 g rietsuikerstroop
75 g bruine suiker
50 ml ginger cordial
1 eigeel
1½ el gemalen gember
1 el verse gember
1 tl baksoda

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 170C. Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier.
  2. Smelt in een steelpan op laag vuur de boter en meng vervolgens met de bruine suiker, gember cordial, verse gember en rijststroop. Laat afkoelen.
  3. Meng het meel, gemalen gember en baksoda in een kom met een houten lepel. Roer langzaamaan door het afgekoelde suikermengsel en het eigeel. Kneed stevig tot een deeg.
  4. Rol het deeg in balletjes van 20 gram per stuk en leg deze op de bakplaat. Zorg voor ca. 3 cm ruimte tussen de balletjes. Bak voor 8-10 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat eventjes afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Belvoir Farm.