Bakken
Ginger cookies
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g zelfrijzend bakmeel
- • 100 g gezouten roomboter
- • 100 g rietsuikerstroop
- • 75 g bruine suiker
- • 50 ml ginger cordial
- • 1 eigeel
- • 1½ el gemalen gember
- • 1 el verse gember
- • 1 tl baksoda
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170C. Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier.
- Smelt in een steelpan op laag vuur de boter en meng vervolgens met de bruine suiker, gember cordial, verse gember en rijststroop. Laat afkoelen.
- Meng het meel, gemalen gember en baksoda in een kom met een houten lepel. Roer langzaamaan door het afgekoelde suikermengsel en het eigeel. Kneed stevig tot een deeg.
- Rol het deeg in balletjes van 20 gram per stuk en leg deze op de bakplaat. Zorg voor ca. 3 cm ruimte tussen de balletjes. Bak voor 8-10 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat eventjes afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.
Boodschappen lijst
- Zelfrijzend bakmeel
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Gezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Ginger cordial
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Gemalen gember
3,19 30 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Baksoda
3,79 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Belvoir Farm.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!