Gierstepap met rood fruitcompote
Gierstepap met rood fruitcompote

Dessert

Gierstepap met rood fruitcompote

  • Dessert
  • 2 personen
  • 701 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml haverdrink
500 g diepvries zomerfruit
200 g gierst
Klein handje muntblaadjes, in fijne reepjes
Klein handje pompoenpitten, geroosterd in droge koekenpan
1 el suiker
1 el ahornsiroop
2 tl boter (voor vegan: megarine vegan brick)
½ tl gemalen kardemom
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verhit de (vegan) boter in een pannetje en laat smelten. Bak de gierst hierin 3 à 4 minuten.
  2. Voeg de haverdrink, 250 ml water en zout toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de gierst 15-20 minuten koken terwijl je af en toe roert en de pap in de gaten houdt. Voeg wat meer haverdrink toe als de pap te dik wordt en de gierst nog niet zacht is. Kook door totdat de gierst zacht is.
  3. Verwarm ondertussen het diepvriesfruit met de kardemom en de suiker in een klein pannetje op laag vuur. Laat zachtjes pruttelen totdat het fruit uit elkaar valt en pureer daarna naar wens eventueel tot een fijne compote of moes.
  4. Serveer de gierstepap met een schep compote, munt en pompoenpitjes en besprenkel met ahornsiroop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.