Gierst-paddenstoelenburgers
Gierst-paddenstoelenburgers

Hoofdgerecht

Gierst-paddenstoelenburgers

  • Hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 118 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 portobello's
1 ui
1 ei
½ kopje gierst, ongekookt
2 el natriumarme sojasaus
2 el olijfolie
2 el havermeel
1 el bieslook
2 tl reishi-poeder
1 tl korianderpoeder
1 tl knoflookpoeder
½ tl chilipoeder
Snufje zeezout

BEreidings wijze

  1. Spoel de gierst af en doe deze samen met 1 kopje water in een kookpan. Dek af met de deksel en laat sudderen tot al het water is opgenomen. Zet apart en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Snij de ui fijn. Was en droog portobello-paddenstoelen. Snijd de champignons door grote gaten van een kaasrasp.
  3. Voeg gierst, gesneden champignons, in blokjes gesneden ui, ei, olijfolie, havermeel, sojasaus, kruiden, zout en reishipoeder toe aan een kom.
  4. Gebruik je handen om de ingrediënten te mengen, kneed tot alles aan elkaar plakt.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm 6 ronde pasteitjes en leg ze op de bakplaat.
  6. Bak 20 minuten, draai naar de andere kant en bak nog eens 5 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2020.