Hoofdgerecht
Gierst-paddenstoelenburgers
- • Hoofdgerecht
- • 6 personen
- • 118 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 portobello's
- • 1 ui
- • 1 ei
- • ½ kopje gierst, ongekookt
- • 2 el natriumarme sojasaus
- • 2 el olijfolie
- • 2 el havermeel
- • 1 el bieslook
- • 2 tl reishi-poeder
- • 1 tl korianderpoeder
- • 1 tl knoflookpoeder
- • ½ tl chilipoeder
- • Snufje zeezout
BEreidings wijze
- Spoel de gierst af en doe deze samen met 1 kopje water in een kookpan. Dek af met de deksel en laat sudderen tot al het water is opgenomen. Zet apart en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snij de ui fijn. Was en droog portobello-paddenstoelen. Snijd de champignons door grote gaten van een kaasrasp.
- Voeg gierst, gesneden champignons, in blokjes gesneden ui, ei, olijfolie, havermeel, sojasaus, kruiden, zout en reishipoeder toe aan een kom.
- Gebruik je handen om de ingrediënten te mengen, kneed tot alles aan elkaar plakt.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm 6 ronde pasteitjes en leg ze op de bakplaat.
- Bak 20 minuten, draai naar de andere kant en bak nog eens 5 minuten.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Knoflookpoeder
4,79 40 Gram
removeadd product to cart - Shoyu minder zout (mild)
8,79 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Portobello
2,59 150 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Gierst
2,49 400 Gram
removeadd product to cart - Gemalen koriander
3,79 40 Gram
removeadd product to cart - Chilikruiden
3,79 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!