Hoofdgerecht
Gewokte asperges met oesterzwammen en wortel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 252 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g witte asperges, geschild
- • 300 g gekookte rijst, voor erbij
- • 250 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd
- • 150 g oesterzwammen, in stukjes gescheurd
- • 1 winterpeen, gewassen en in linten geschaafd
- • 3 el tamari
- • 2 el chilisaus
- • 2 el sesamzaad
- • 2 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de witte en groene asperges in schuine plakjes van ca. 1 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur en voeg de asperges toe. Roerbak ca. 2 minuten.
- Voeg de oesterzwammen en de wortellinten toe en gaar alles nog ca. 2 minuten. Blus af met de tamari en chilisaus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel over 4 kommen en garneer met sesamzaad. Serveer met rijst.
Boodschappen lijst
- Groene asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Witte parboiled rijst lang
2,19 500 Gram
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,29 250 Ml
removeadd product to cart - Sweet chilisaus
2,99 240 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!