Hoofdgerecht
Gevulde zoete aardappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 539 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g verse wilde zalmfilet
- • 100 g spinazie
- • 4 zoete aardappelen
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 blik zwarte bonen
- • 1 avocado
- • 1 citroen
- • 1 rode peper, in ringen
- • 3 el ahornsiroop
- • 2 el tamari
- • 2 el quinoa
- • 2 el. witte tahin
- • 2 tl geraspte gember
- • Zeezout & peper
- • Optioneel: extra toppings als kiemen, tuinkers, chiliflakes of pompoenpitten
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C, was de zoete aardappels en prik met een vork een aantal gaatjes in de aardappels. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 40 - 50 minuten (totdat ze helemaal zacht en gaar zijn van binnen).
- Marineer ondertussen de zalm in 2 eetlepels tamari, 1 theelepel geraspte gember, 1 fijngesneden knoflookteen, versgemalen zwarte peper en 1 eetlepel ahornsiroop. Laat ook alvast het blik zwarte bonen uitlekken en was de spinazie.
- Doe de zalm in een kleine ovenschaal en zet dit de laatste 10-15 minuten bij de zoete aardappels in de oven totdat de zalm bijna gaar is (hij mag nog wat rose zijn in het midden).
- Pof ondertussen de quinoa door een diepe pan op middelhoog vuur te verwarmen met de quinoa erin. Zodra je de quinoa hoort poppen draai je het vuur uit en schud je de pan regelmatig (met de deksel op de pan en met ovenhandschoenen aan). Pas wel op met het vuur te hoog draaien en te weinig schudden; de quinoa verbrand snel. Verwijder de deksel pas als het pop-geluid is opgehouden.
- Maak nu een sausje van 2 eetlepels tahin, 1 teentje fijngesneden knoflook, 2 theelepels geraspte gember, 2 eetlepels ahornsiroop, het sap van 1 kleine citroen en eventueel wat water naar wens. Breng het sausje eventueel op smaak met zeezout en peper.
- Snijd de zoete aardappels over de lengte open en vul met de spinazie, zwarte bonen, kleine stukjes zalm, blokjes avocado, fijngesneden rode peper, de gepofte quinoa, het gember-tahin sausje en eventueel extra toppings.
Boodschappen lijst
- Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Quinoa
4,19 400 Gram
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,49 250 ML
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
9,80 185 Gram
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Zwarte bonen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor een warme vulling kun je ook de zwarte bonen, spinazie en rode peper even bakken in een pan.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!