Bakken
Gevulde speculaas van kastanjemeel
- • Bakken
- • 8 personen
- • 267 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • AMANDELSPIJS:
- • 200 g amandelmeel
- • 80 ml honing
- • 1 ei
- • 2 tl citroensap
- • SPECULAAS:
- • 200 g amandelmeel
- • 150 g kokosbloesemsuiker
- • 120 ml kokosolie, vloeibaar
- • 75 g arrowroot
- • 60 ml kokosmelk
- • 50 g kastanje meel
- • 20 g speculaaskruiden
- • 2 eieren
- • Snuf zout
- • Handje geblancheerde amandelhelften, ter garnering
- • Ook nodig: vierkante bakvorm van ca. 20 cm, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Roer alle amandelspijs-ingrediënten in een kom tot een dik mengsel.
- Meng voor de speculaas de beide melen met de arrowroot, de kokosbloesemsuiker, kruiden en zout in een kom. Voeg daarna de kokosolie, de kokosmelk en de eieren toe en roer goed door.
- Schep de helft van het speculaasmengsel in de vorm en druk aan met natte handen.
- Vorm een dunne plak van de amandelspijs en leg op de speculaaslaag. Dek daarna af met het overgebleven speculaasdeeg.
- Optioneel: leg er geblancheerde amandelen op ter decoratie.
- Bak de gevulde speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Boodschappen lijst
- Geblancheerde amandelen
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Speculaaskruiden
4,89 40 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Arrowroot
3,49 150 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
8,69 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor ca. 20 stuks Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2018.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!