Bakken

Gevulde speculaas van kastanjemeel

  • Bakken
  • 8 personen
  • 267 kcal / portie

Ingrediënten lijst

AMANDELSPIJS:
200 g amandelmeel
80 ml honing
1 ei
2 tl citroensap
SPECULAAS:
200 g amandelmeel
150 g kokosbloesemsuiker
120 ml kokosolie, vloeibaar
75 g arrowroot
60 ml kokosmelk
50 g kastanje meel
20 g speculaaskruiden
2 eieren
Snuf zout
Handje geblancheerde amandelhelften, ter garnering
Ook nodig: vierkante bakvorm van ca. 20 cm, ingevet

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Roer alle amandelspijs-ingrediënten in een kom tot een dik mengsel.
  3. Meng voor de speculaas de beide melen met de arrowroot, de kokosbloesemsuiker, kruiden en zout in een kom. Voeg daarna de kokosolie, de kokosmelk en de eieren toe en roer goed door.
  4. Schep de helft van het speculaasmengsel in de vorm en druk aan met natte handen.
  5. Vorm een dunne plak van de amandelspijs en leg op de speculaaslaag. Dek daarna af met het overgebleven speculaasdeeg.
  6. Optioneel: leg er geblancheerde amandelen op ter decoratie.
  7. Bak de gevulde speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

Boodschappen lijst

Tips

Voor ca. 20 stuks Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2018.