Gevulde puntpaprika's met courgetterijst en feta
Gevulde puntpaprika's met courgetterijst en feta

Hoofdgerecht

Gevulde puntpaprika's met courgetterijst en feta

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 403 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g groene linzen (glazen potje), afgespoeld en uitgelekt
150 g feta of vegan Griekse feta-alternatief
100 g doperwten (diepvries)
4 puntpaprika's, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
2 courgette, in grove stukken
2 tenen knoflook, geperst
2 bosui, in fine ringetjes
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
4 el verse tuinkruiden (bijv. bieslook, peterselie, basilicum), gehakt
2 el pijnboompitten
2 el olijfolie + extra

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vermaal de courgette in een keukenmachine met de pulseknop tot de grootte van rijst.
  3. Verhit de olie in een pan en bak hierin op middelhoog vuur de rode ui. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee. Doe de knoflook en rode peper erbij en bak 1 minuut mee. Zet het vuur uit.
  4. Meng de doperwten, linzen, bosui en de ¾ deel van de tuinkruiden door de courgette. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de gehalveerde paprika’s gul met de courgetterijst en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verkruimel de feta eroverheen en bestrooi met de pijnboompitten en wat extra olijfolie.
  6. Zet de paprika’s 20 minuten in de oven. Bestrooi ze met de achtergehouden tuinkruiden en serveer direct.

Boodschappen lijst

  • product
    Linzen

    1,59 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Puntpaprika

    2,99 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Courgette

    3,49 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Gele uien

    2,79 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    0,99 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Platte peterselie

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Pijnboompitten

    5,79 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten 2022.