Gevulde koolrabi met spinazie en mascarpone
Gevulde koolrabi met spinazie en mascarpone

Bijgerecht

Gevulde koolrabi met spinazie en mascarpone

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 247 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 koolrabi van 8cm doorsnee
500 g spinazie, gewassen en gedroogd
100 g mascarpone
100 g blauwschimmelkaas (Bastiaansen), in kleine blokjes
peper en zout

BEreidings wijze

  1. Schil de koolrabi's en kook ze in lichtgezouten water beetgaar (ca. 20-30 minuten).
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. roerbak intussen de spinazie rustig gaar in een anti-wanbakpan en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
  4. Halveer de koolrabi's en hol ze uit tot mooie kommetjes met een mesje of uitsteker. Vul ze met de spinazie en beleg met blokjes blauwe kaas.
  5. Verwarm de koolrabi ca. 10 tot 15 minuten in de oven. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

  • product
    Mascarpone

    4,49 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Koolrabi

    2,29 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Spinazie

    3,99 200 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Wijntip: Blanc pure, deze wijn is gemaakt van drie druivenrassen; Sauvignon Blanc, Muscat en Chardonnay. De wijn heeft fijne, frisse zuren voor de koolrabi en een zoetig toontje om het scherpe van de kaas af te blussen. Bereidingstijd: 50 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente