Bijgerecht
Gevulde koolrabi met spinazie en mascarpone
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 247 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 koolrabi van 8cm doorsnee
- • 500 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 100 g mascarpone
- • 100 g blauwschimmelkaas (Bastiaansen), in kleine blokjes
- • peper en zout
BEreidings wijze
- Schil de koolrabi's en kook ze in lichtgezouten water beetgaar (ca. 20-30 minuten).
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- roerbak intussen de spinazie rustig gaar in een anti-wanbakpan en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
- Halveer de koolrabi's en hol ze uit tot mooie kommetjes met een mesje of uitsteker. Vul ze met de spinazie en beleg met blokjes blauwe kaas.
- Verwarm de koolrabi ca. 10 tot 15 minuten in de oven. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Koolrabi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip: Blanc pure, deze wijn is gemaakt van drie druivenrassen; Sauvignon Blanc, Muscat en Chardonnay. De wijn heeft fijne, frisse zuren voor de koolrabi en een zoetig toontje om het scherpe van de kaas af te blussen. Bereidingstijd: 50 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!