Gevulde hazelnoot-nougatkoekjes
Gevulde hazelnoot-nougatkoekjes

Bakken

Gevulde hazelnoot-nougatkoekjes

  • Bakken
  • 15 personen

Ingrediënten lijst

150 g bloem
70 g suiker
70 g gemalen hazelnoten
1 tl bakpoeder
1 snufje zout
50 g gehakte hazelnoten
6 el geroosterde hazelnootolie
2 el water
100 g nougat (voor bakken)

BEreidings wijze

  1. Meng bloem, suiker, hazelnoten, zout en bakpoeder. Voeg hazelnootolie en water toe en meng tot een licht olieachtig, kruimelig deeg. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het deeg tot ongeveer 15 balletjes en druk voorzichtig met de steel van een lepel een kuiltje in het midden. Een alternatief is om de balletjes eerst te bakken en direct daarna het kuiltje te maken.
  3. Bak de koekjes ongeveer 13 minuten.
  4. Doe de nougat in een vrieszakje, verwarm deze au bain-marie en spuit deze in het kuiltje van de koekjes. Laat de koekjes afkoelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Bio Planète