Bakken
Gevulde hazelnoot-nougatkoekjes
- • Bakken
- • 15 personen
Ingrediënten lijst
- • 150 g bloem
- • 70 g suiker
- • 70 g gemalen hazelnoten
- • 1 tl bakpoeder
- • 1 snufje zout
- • 50 g gehakte hazelnoten
- • 6 el geroosterde hazelnootolie
- • 2 el water
- • 100 g nougat (voor bakken)
BEreidings wijze
- Meng bloem, suiker, hazelnoten, zout en bakpoeder. Voeg hazelnootolie en water toe en meng tot een licht olieachtig, kruimelig deeg. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het deeg tot ongeveer 15 balletjes en druk voorzichtig met de steel van een lepel een kuiltje in het midden. Een alternatief is om de balletjes eerst te bakken en direct daarna het kuiltje te maken.
- Bak de koekjes ongeveer 13 minuten.
- Doe de nougat in een vrieszakje, verwarm deze au bain-marie en spuit deze in het kuiltje van de koekjes. Laat de koekjes afkoelen.
Boodschappen lijst
- Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Geroosterde hazelnootolie
9,89 100 Ml
removeadd product to cart - Pure chocolade nougat
3,09 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Bio Planète
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!