Gestoomde kabeljauw-paksoipakketjes
Gestoomde kabeljauw-paksoipakketjes

Voorgerecht

Gestoomde kabeljauw-paksoipakketjes

  • Voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 stukken kabeljauw (ca. 120 g per stuk)
2 sinaasappels, geraspte schil
6 el sesamolie
6 el sinaasappelsap
3 el sojasaus
Zout

BEreidings wijze

  1. Besmeer de stukken vis met vier eetlepels sesamolie en bestrooi met een beetje zout.
  2. Snijd het uiteinde van de paksoi (het witte gedeelte) in dunne reepjes en leg deze op de bodem van een stoommandje.
  3. Leg 2 of 4 bladeren (afhankelijk van de lengte) van de paksoi kruislings over elkaar. Leg in het midden een stuk kabeljauw en vouw vervolgens de bladeren over de vis heen tot een mooi pakketje. Zijn de bladeren niet lang genoeg, maak dan gebruik van een stuk keukentouw.. Herhaal dit ook met de andere stukken kabeljauw. Leg de vispakketjes bovenop de witte stukken paksoi in het stoommandje.
  4. Breng water aan de kook in een (stoom)pan of wok en hang het gevulde stoommandje erboven. Dek het mandje af en stoom de vis gaar in circa 10 minuten.
  5. Klop een dressing van de rest van de sesamolie, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en sojasaus. Serveer de dressing bij de vis.Lekker met rijst en een salade.

Boodschappen lijst

  • product
    Kabeljauwfilet

    9,35 235 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Sesamolie

    8,69 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Paksoi

    2,29 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Shoyu (mild)

    3,39 145 ML

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente