Gestoofde zwarte kikkererwten met pompoen en pastinaak
Gestoofde zwarte kikkererwten met pompoen en pastinaak

Hoofdgerecht

Gestoofde zwarte kikkererwten met pompoen en pastinaak

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 332 kcal / portie

Ingrediënten lijst

700 ml groentebouillon
350 g pompoenblokjes
200 ml kookroom
100 g zwarte kikkererwten, 24 uur geweld in koud water, daarna afgespoeld en uitgelekt
2 pastinaken, geschild en in halve plakken
2 tenen knoflook, geperst
2 rode uien, grof gesneden
½ rode peper, in ringen
3 takjes rozemarijn
3 el roomkaas met kruiden
2 el groene kruiden (bv tijm en peterselie), grof gehakt
2 el zonnebloemolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime stoofpan. Fruit de rode peper, knoflook en rode ui ca. 2 minuten. Voeg de zwarte kikkererwten, pompoen, pastinaak, rozemarijn, kookroom en groentebouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en laat rustig pruttelen op laag vuur met een deksel erop, net zolang tot de kikkererwten gaar zijn (dat duurt ca. 50 minuten). Roer af en toe door. Voeg tussentijds wat water toe als dat nodig is.
  2. Roer de kruidenroomkaas erdoor en verwarm nog ca. 5 minuten. Garneer met verse kruiden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.