Hoofdgerecht
Gestoofde zwarte kikkererwten met pompoen en pastinaak
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 332 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 700 ml groentebouillon
- • 350 g pompoenblokjes
- • 200 ml kookroom
- • 100 g zwarte kikkererwten, 24 uur geweld in koud water, daarna afgespoeld en uitgelekt
- • 2 pastinaken, geschild en in halve plakken
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 2 rode uien, grof gesneden
- • ½ rode peper, in ringen
- • 3 takjes rozemarijn
- • 3 el roomkaas met kruiden
- • 2 el groene kruiden (bv tijm en peterselie), grof gehakt
- • 2 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de zonnebloemolie in een ruime stoofpan. Fruit de rode peper, knoflook en rode ui ca. 2 minuten. Voeg de zwarte kikkererwten, pompoen, pastinaak, rozemarijn, kookroom en groentebouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en laat rustig pruttelen op laag vuur met een deksel erop, net zolang tot de kikkererwten gaar zijn (dat duurt ca. 50 minuten). Roer af en toe door. Voeg tussentijds wat water toe als dat nodig is.
- Roer de kruidenroomkaas erdoor en verwarm nog ca. 5 minuten. Garneer met verse kruiden.
Boodschappen lijst
- Pastinaken
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,89 125 ml
removeadd product to cart - Zwarte kikkererwten
3,69 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Verse roomkaas kruiden
3,29 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!