Hoofdgerecht
Gestoofde paddenstoelen in bokbier
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 677 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 el zonnebloemolie
- • 2 ui, gesnipperd
- • 3 knoflook tenen, kleingesneden
- • 1 el tijm, grof gehakt (+ extra voor erover)
- • 250g gemengde paddenstoelen, gesneden
- • 2 laurier blaadjes
- • 1 winterpeen, eventueel geschild, in halve plakjes
- • ½ tl chiliflakes
- • 1 el bloem
- • 1 bokbier blik of flesje van 330ml (33cl)
- • 1 bouillonblokje
- • 600g aardappel kruimig, geschild en in stukken
- • zout & peper gemalen
- • 2 el peterselie, grof gehakt
- • 2 el bieslook, fijn gehakt
- • 80ml room (naar wens vegan of zuivel)
BEreidings wijze
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en tijm ca. 3 minuten tot de ui glazig is. Doe de paddenstoelen, laurier, peen en chiliflakes erbij en bak nog eens 5 à 8 minuten. Strooi er daarna de bloem over en bak 1 minuut mee.
- Blus af met het bokbier en doe het bouillonblokje erbij. Zet het vuur laag en laat ca. 30 minuten stoven.
- Kook ondertussen de aardappels gaar in een ruime pan water met zout. Giet af en doe ze terug in de pan. Voeg de peterselie, bieslook en room toe maak er een puree van met behulp van een aardappelstamper. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stoof - eventueel in voorverwarmde potjes - met de aardappel-kruidenpuree. Garneer met tijm.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Laurier
1,49 5 stuks
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Chilivlokken
2,99 20 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Peterselie
2,69 15 Gram
removeadd product to cart - Bieslook
2,89 20 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!