Gestoofde paddenstoelen in bokbier
Gestoofde paddenstoelen in bokbier

Hoofdgerecht

Gestoofde paddenstoelen in bokbier

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 677 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 el zonnebloemolie
2 ui, gesnipperd
3 knoflook tenen, kleingesneden
1 el tijm, grof gehakt (+ extra voor erover)
250g gemengde paddenstoelen, gesneden
2 laurier blaadjes
1 winterpeen, eventueel geschild, in halve plakjes
½ tl chiliflakes
1 el bloem
1 bokbier blik of flesje van 330ml (33cl)
1 bouillonblokje
600g aardappel kruimig, geschild en in stukken
zout & peper gemalen
2 el peterselie, grof gehakt
2 el bieslook, fijn gehakt
80ml room (naar wens vegan of zuivel)

BEreidings wijze

  1. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en tijm ca. 3 minuten tot de ui glazig is. Doe de paddenstoelen, laurier, peen en chiliflakes erbij en bak nog eens 5 à 8 minuten. Strooi er daarna de bloem over en bak 1 minuut mee.
  2. Blus af met het bokbier en doe het bouillonblokje erbij. Zet het vuur laag en laat ca. 30 minuten stoven.
  3. Kook ondertussen de aardappels gaar in een ruime pan water met zout. Giet af en doe ze terug in de pan. Voeg de peterselie, bieslook en room toe maak er een puree van met behulp van een aardappelstamper. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de stoof - eventueel in voorverwarmde potjes - met de aardappel-kruidenpuree. Garneer met tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024