Gestoofde aubergine in rode curry
Gestoofde aubergine in rode curry

Hoofdgerecht

Gestoofde aubergine in rode curry

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 610 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml kokosmelk
400 g tomatenblokjes
300 g rijst, bereid volgens de verpakking
150 g seitanreepjes
3 tenen knoflook, geperst
2 aubergines, in repen gesneden
1 ui, gesnipperd
½ limoen, uitgeperst
3 el cashewnoten, geroosterd
3 el zonnebloem- of olijfolie
1½ el rode currypasta
Klein handje koriander
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit 2 eetlepels van de olie in een ruime bakpan. Bak de auberginerepen in 5 tot 10 minuten goudbruin en haal ze uit de pan.
  2. Verhit de resterende olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de rode currypasta toe en bak 2 minuten al roerend mee. Doe de aubergine terug in de pan. Schenk de kokosmelk en de tomatenblokjes erbij en laat op laag vuur ca. 15 minuten zachtjes pruttelen tot de aubergine goed gaar is.
  3. Voeg de seitan toe en breng de curry op smaak met limoensap, zout en peper.
  4. Verdeel over vier borden en serveer met rijst, cashewnoten en koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!