Hoofdgerecht
Gestoofde aubergine in rode curry
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 610 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 ml kokosmelk
- • 400 g tomatenblokjes
- • 300 g rijst, bereid volgens de verpakking
- • 150 g seitanreepjes
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 2 aubergines, in repen gesneden
- • 1 ui, gesnipperd
- • ½ limoen, uitgeperst
- • 3 el cashewnoten, geroosterd
- • 3 el zonnebloem- of olijfolie
- • 1½ el rode currypasta
- • Klein handje koriander
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit 2 eetlepels van de olie in een ruime bakpan. Bak de auberginerepen in 5 tot 10 minuten goudbruin en haal ze uit de pan.
- Verhit de resterende olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de rode currypasta toe en bak 2 minuten al roerend mee. Doe de aubergine terug in de pan. Schenk de kokosmelk en de tomatenblokjes erbij en laat op laag vuur ca. 15 minuten zachtjes pruttelen tot de aubergine goed gaar is.
- Voeg de seitan toe en breng de curry op smaak met limoensap, zout en peper.
- Verdeel over vier borden en serveer met rijst, cashewnoten en koriander.
Boodschappen lijst
- Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart - Aubergine
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Thaise rode currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst lang
4,89 1 kg
removeadd product to cart - Cashewnoten
12,79 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!