Geroosterde regenboogpenen met dukkahcrème van zoete aardappel
Geroosterde regenboogpenen met dukkahcrème van zoete aardappel

Hoofdgerecht

Geroosterde regenboogpenen met dukkahcrème van zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 252 kcal / portie

Ingrediënten lijst

6 regenboogpenen, geschild en in dunne repen
3 zoete aardappels
50 g postelein
5 el olijfolie
2 el dukkah (noten- en specerijenmix) + extra voor erover
½ tl chilivlokken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pof de zoete aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 50 à 60 minuten gaar.
  3. Spreid ondertussen de repen regenboogpeen uit over een tweede, met bakpapier beklede, bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper en schuif de bakplaat ook in de oven (als de zoete aardappels er al ca. een half uur instaan). Rooster de peen in ca. 20-30 minuten gaar.
  4. Haal de zoete aardappels als eerste uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden. Laat uitdampen. Lepel dan het vruchtvlees uit de schil en doe het in een kom. Voeg de dukkah, chilivlokken en 3 eetlepels olijfolie toe. Stamp met een pureestamper tot een crème en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de dukkacrème over 4 borden of kommen, leg de geroosterde regenboogpenen erop en garneer met postelein en extra dukkah.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.