Hoofdgerecht
Geroosterde regenboogpenen met dukkahcrème van zoete aardappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 252 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 6 regenboogpenen, geschild en in dunne repen
- • 3 zoete aardappels
- • 50 g postelein
- • 5 el olijfolie
- • 2 el dukkah (noten- en specerijenmix) + extra voor erover
- • ½ tl chilivlokken
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pof de zoete aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 50 à 60 minuten gaar.
- Spreid ondertussen de repen regenboogpeen uit over een tweede, met bakpapier beklede, bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper en schuif de bakplaat ook in de oven (als de zoete aardappels er al ca. een half uur instaan). Rooster de peen in ca. 20-30 minuten gaar.
- Haal de zoete aardappels als eerste uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden. Laat uitdampen. Lepel dan het vruchtvlees uit de schil en doe het in een kom. Voeg de dukkah, chilivlokken en 3 eetlepels olijfolie toe. Stamp met een pureestamper tot een crème en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de dukkacrème over 4 borden of kommen, leg de geroosterde regenboogpenen erop en garneer met postelein en extra dukkah.
Boodschappen lijst
- Zoete aardappelen
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Dukkah kruiden- en notenmix
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,69 20 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!