Hoofdgerecht
Geroosterde parelgort met pistachenootjes en lupineballetjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 524 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • MUNT-LABNEH:
- • 250 ml Griekse yoghurt (of vegan variant)
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 2 el muntblaadjes, ragfijn gesneden
- • 1 tl olijfolie
- • PARELGORT:
- • 1 l groentebouillon
- • 500 g lupineballetjes
- • 200 g parelgort
- • 20 cherrytomaatjes, in vieren gesneden
- • 1 citroen, rasp + flinke kneep sap
- • ½ komkommer, in blokjes
- • 4 el gepelde pistachenootjes, geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl gemalen venkelzaad
- • 1 tl gemalen komijnzaad
- • Scheutje olijfolie
- • Zout & peper
- • Optioneel: handje munt of peterselie, fijngehakt
BEreidings wijze
- Maak eerst de munt-labneh: meng alle ingrediënten in een kommetje en zet in de koelkast. Je kunt de labneh ook een dag van tevoren maken en het als hangop laten uitlekken (dus op een schone doek boven een kom). De labneh is dan nog romiger.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met een dikke bodem en voeg de parelgort toe. Rooster de parelgort al roerend ca. 3 minuten tot het begint te verkleuren en te geuren. Voeg dan de bouillon scheut voor scheut toe, steeds de volgende scheut toevoegen als de vorige vrijwel is geabsorbeerd, net zolang tot de gort gaar is met nog een klein beetje bite (ca. 30 minuten).
- Verwarm, als de gort bijna klaar, is de lupineballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de gemalen venkel, de komijn en de citroenrasp plus een kneep sap door de parelgort en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Hussel vlak voor het serveren de pistachenootjes en de stukjes komkommer en tomaat erdoor en bestrooi naar wens met peterselie of munt. Besprenkel met goede olijfolie en serveer met de labneh en de lupineballetjes.
Boodschappen lijst
- Parelgort
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Mediterrane lupineballetjes
4,40 240 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijn
3,19 25 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen venkelzaad
2,99 30 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Plantaardige variatie op yoghurt soja - Griekse stijl
2,89 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!