Bijgerecht
Geroosterde knolselderij met spruitjeshummus
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 347 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g spruitjes
- • 1 knolselderij, geschild
- • 4 el olijfolie
- • Zout & peper
- • HUMMUS:
- • 150 g kikkererwten
- • 15 g tahin
- • 1 teentje knoflook
- • Kneep citroensap
- • Zout
- • COMPOTE:
- • 250 g cranberry's
- • 1 rode ui, gesnipperd
- • 4 el appeldiksap
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl venkelzaad
- • Zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de knolselderij aan de onderkant recht bij zodat hij blijft staan. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 1 uur en 15 minuten zacht en gaar.
- Leg de spruitjes op een tweede met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de rest van de olijfolie en wat zout en peper, en rooster ze tot ze zacht en goudbruin zijn, ca. 15-25 minuten. (Zet daarna de knolselderij net onder het midden van de oven).
- Pureer intussen voor de hummus de kikkererwten met de tahin, de knoflook, een klein beetje citroensap en wat zout in de keukenmachine. Voeg eventueel wat water toe als de hummus te dik is. Laat de hummus een flinke poos draaien zodat het heel licht van kleur en lekker luchtig en romig wordt. Breng op smaak met zout en citroensap.
- Voeg de spruitjes toe aan de hummus en pureer alles kort, zodat de spruitjes niet helemaal gepureerd zijn. Voeg eventueel nog wat extra water toe en breng nogmaals op smaak met zout en citroensap.
- Rooster voor de compote het venkelzaad in een droge steelpan. Voeg de ui en olijfolie toe en bak tot de ui glazig is. Doe de cranberry’s erbij en kook mee tot ze zacht zijn. Voeg diksap naar smaak toe en eventueel wat zout.
- Serveren: snijd de geroosterde knolselderij in dikke plakken, bak deze eventueel op in een koekenpan. Serveer met de spruitjeshummus en de cranberrycompote.
Boodschappen lijst
- Venkelzaad
2,79 30 Gram
removeadd product to cart - Diksap appel
5,99 400 Ml
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,19 200 Ml
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Knolselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Cranberries
3,19 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten fijn
1,69 350 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Gebruik je gedroogde cranberry's? Dan wat minder diksap toevoegen Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!