Geroosterde groenten met knoflookolie
Geroosterde groenten met knoflookolie

Hoofdgerecht

Geroosterde groenten met knoflookolie

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 516 kcal / portie

Ingrediënten lijst

8 bospenen
3 tenen knoflook, geperst
2 aubergines
4 el zonnebloemolie
4 el hummus
2 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
2 el kalamata olijven zonder pit, in ringen
2 el platte peterselie, gehakt
½ tl milde kerrie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in (zodat je een ruitpatroon krijgt). Bestrooi de ingesneden kant met een flinke snuf zout.
  3. Roer de uitgeperste knoflook door 3 eetlepels van de zonnebloemolie. Leg de auberginehelften op een met bakpapier beklede ovenplaat met de snijkant naar boven. Besmeer ze met de knoflookolie.
  4. Vermeng de bospeentjes met een mengsel van 1 eetlepel zonnebloemolie, kerriepoeder, zout en peper. Leg ze bij de aubergines op de plaat. Rooster alles goudbruin en gaar in ca. 50 minuten in de oven.
  5. Bestrijk een groot bord (of 2 kleinere borden) met de hummus en leg de geroosterde aubergine en bospeen erop. Garneer met peterselie, hazelnoten en olijven.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023. Wijntip: Sauvignon Blanc Semillon van By Sophie Germanier. Deze wijn heeft verfrissende zuren en tonen van citrus. Die zuren zorgen ervoor dat de geroosterde groenten verlevendigen en hun smaken worden benadrukt. Daarnaast haat het kruidige in de wijn mooi samen met de knoflook en olijven in het gerecht.