Geroosterde courgette met miso en furikake
Geroosterde courgette met miso en furikake

Bijgerecht

Geroosterde courgette met miso en furikake

  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 144 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 courgette, in plakjes
1 teen knoflook, geperst
2 el furikake (sesam-zeewierstrooisel)
2 el zonnebloemolie
1 el mugi miso

BEreidings wijze

  1. Verhit in een bakpan de zonnebloemolie op middelhoog vuur. Leg de courgetteplakjes in de pan en rooster ze goudbruin, ca. 5 minuten per kant.
  2. Meng de miso, knoflook en 4 el water en blus hiermee de courgettes af.
  3. Haal de plakjes courgette uit de pan en leg ze op een bord. Bestrooi met furikake.

Boodschappen lijst

Tips

Dit gerecht past perfect bij de Vom Berg Grauburgunder. De fruitige tonen van ananas, banaan, appel en peer aangevuld met een laagje verfrissende citrus in deze wijn, gaan goed samen met de geroosterde courgette. Beiden smaken overstemmen elkaar niet. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.