Gepofte zoete aardappel met pastrami en zuurkool
Gepofte zoete aardappel met pastrami en zuurkool

Hoofdgerecht

Gepofte zoete aardappel met pastrami en zuurkool

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 463 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 zoete aardappels
150 g pastrami
150 g zuurkool, uitgelekt
100 g gruyère, geraspt
6 kleine augurken, waarvan 3 in kleine blokjes en 3 in lange plakjes
½ citroen, uitgeperst
4 el mayonaise
2½ el zure room
1 el tomatenpuree
1 tl worcestershiresaus
½ tl karwijzaad
Scheutje olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de zoete aardappels elk op een ruim stuk aluminiumfolie. Wrijf ze in met olijfolie en prik rondom in met een vork. Wikkel in folie en rooster ze 30–60 minuten (afhankelijk van de grootte) tot ze zacht zijn.
  3. Meng intussen de mayonaise, zure room, citroensap, worcestershiresaus, tomatenpuree en augurkblokjes tot een saus.
  4. Snijd de gare aardappels open. Vul ze met pastrami en gruyère en zet ze terug in de oven tot de kaas is gesmolten.
  5. Serveer met zuurkool, augurkplakjes en een beetje karwijzaad. Geef de saus erbij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!