Hoofdgerecht
Gepofte zoete aardappel met pastrami en zuurkool
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 463 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 zoete aardappels
- • 150 g pastrami
- • 150 g zuurkool, uitgelekt
- • 100 g gruyère, geraspt
- • 6 kleine augurken, waarvan 3 in kleine blokjes en 3 in lange plakjes
- • ½ citroen, uitgeperst
- • 4 el mayonaise
- • 2½ el zure room
- • 1 el tomatenpuree
- • 1 tl worcestershiresaus
- • ½ tl karwijzaad
- • Scheutje olijfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de zoete aardappels elk op een ruim stuk aluminiumfolie. Wrijf ze in met olijfolie en prik rondom in met een vork. Wikkel in folie en rooster ze 30–60 minuten (afhankelijk van de grootte) tot ze zacht zijn.
- Meng intussen de mayonaise, zure room, citroensap, worcestershiresaus, tomatenpuree en augurkblokjes tot een saus.
- Snijd de gare aardappels open. Vul ze met pastrami en gruyère en zet ze terug in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Serveer met zuurkool, augurkplakjes en een beetje karwijzaad. Geef de saus erbij.
Boodschappen lijst
- Karwijzaad
2,49 50 Gram
removeadd product to cart - Zuurkool
1,39 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Pastrami
4,99 100 Gram
removeadd product to cart - Worcestershiresaus
4,29 140 Gram
removeadd product to cart - Zure room
1,49 125 Gram
removeadd product to cart - Zoete aardappel
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Frisse & romige mayonaise
4,59 490 Gram
removeadd product to cart - Gruyère
8,80 180 Gram
removeadd product to cart - Augurken zoetzuur
3,99 330 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!