Gepofte prei met zoete ricotta en walnootcrumble
Gepofte prei met zoete ricotta en walnootcrumble

Hoofdgerecht

Gepofte prei met zoete ricotta en walnootcrumble

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 524 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 prei
4 el olijfolie
Zout & peper
TOPPING:
125 g ricotta
1 sneetje zuurdesembrood
1 citroen, de rasp
3 el walnoten
1 el honing (of ahornsiroop voor vegan)

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder het donkergroene deel van de prei, halveer de stengels in de lengte en spoel ze grondig af. Leg de preihelften in een ovenschaal, bestrooi met peper en zout en besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie. Dek goed af met aluminiumfolie en pof de prei gedurende 25 minuten in de oven.
  3. Vermaal intussen het brood, samen met de walnoten, kort in een blender of keukenmachine.
  4. Meng de citroenrasp en de honing/ahornsiroop door de ricotta.
  5. Haal de gepofte prei uit de oven en verdeel het ricottamengsel erover. Bestrooi met de crumble van desembrood en walnoten en besprenkel met de overgebleven olijfolie. Plaats onafgedekt nog 10 minuten in de oven zodat de crumble krokant wordt. Serveer direct.

Boodschappen lijst

  • product
    Prei

    2,19 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Ricotta

    3,79 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Walnoten

    2,59 125 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.